Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Saskia Padberg

Saskia"Klassiek ballet is een geweldige basis voor iedere vorm van dans. Als de 4- en 5-jarigen hun eerste danspassen zetten is dansplezier het allerbelangrijkst. Maar ook hier begin ik al met het aanleren van pasjes en bewegingen. Als je dan ziet hoe kinderen zich in de loop van de jaren ontwikkelen dan zijn het niet alleen de ouders die hiervan genieten, maar ook ikzelf!"

Biografie

  • 2002-Heden Klassieke balletlessen bij Jazzdansstudio Jacqueline, Crea (nu Oyfo) en Dansstudio Focus.1989-2001 Docent Flamenco bij Concordia Kunst & Cultuur te Enschede.
  • 2003-2014 Dansprojecten op bijna alle basischolen in Enschede en omgeving (ook speciaal onderwijs) in opdracht van Kunst op School Overijssel.
  • 2002-2004 Docent Flamenco bij Muziekschool Enschede (nu Kaliber)
  • 1990-2016 Educatief medewerkster, danseres en choreograaf bij Opera Educatief (educatieve afdeling van de Nederlandse Reisopera).
  • 1990 HBO Diploma 1e graads dansdocent Klassiek Ballet, Jazzdans en Flamenco, Hoge School voor de Kunsten Arnhem

Saskia Padberg behaalde in 1990 haar HBO diploma Klassiekballet, Jazzdans en Flamenco in Arnhem. Daarna startte ze meteen bij de Nederlandse Reisopera, waar ze 26 jaar educatieveprojecten verzorgde. Op basisscholen en in theaters in heel Nederland heeft ze ruim 2000 voorstellingen en dagprojecten verzorgd. Samen met met het Orkest van het Oosten en verschillende dirigenten (o.a. Jaap van Zweden) werkte ze als choreograaf en danseres.

Op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade bracht ze voorstellingen voor basisscholen, vluchtelingenkampen, SOS- kinderdorpen, voor dove en slechthorende kinderen en gaf ze workshops in het buitenland (o.a. Thailand, Syrië, Libanon, Egypte, Jordanië).