Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Francesco Bekkema

Fransesco

"Het is heerlijk om te zien hoe dansers jong en oud hun dag even kunnen laten voor wat het is. Zich kunnen laten gaan in een choreografie en zo hard werken maar toch ontspannen. Dat een danser weer iets leniger wordt, betere pirouetten draait, zichzelf en zijn/haar lichaam beter leert kennen is wat het vak zoveel voldoening geeft." 

Biografie

Francesco is op 8 jarige leeftijd begonnen met dansen bij Jazzdansstudio Jacquelien. Na vier jaar lang zeuren mocht hij dan eindelijk op Jazzballet. Daar genoot hij zo van, dat hij ieder seizoen een extra dansstijl ging volgen: modern, Afrikaanse dans, ballet en streetdance. Voor hij het wist danste hij 15 uur per week. Vastbesloten als hij is, wilde hij van dans zijn beroep maken. Zo deed hij auditie voor het conservatorium in Enschede en voor de vooropleiding in Rotterdam. Hoewel hij technisch op beide scholen werd aangenomen, bleek zijn fysieke beperking hem in de weg te zitten. Geboren met klompvoeten en verkorte achillespezen dachten dokters dat hij uberhaupt nooit zou dansen. Francesco zette door en vervolgde zijn lessen in Enschede. Bij Jacquelien begon hij met choreograferen en lesgeven. Omdat hij graag wilde studeren deed hij opnieuw auditie. Dit keer bij Lucia Marthas en weer kreeg hij hetzelfde verhaal te horen: technisch goed maar wegens de fysieke beperking wilden ze geenrisicio nemen. Inmiddels werkte Francesco als professioneel danser voor Wentink Events en danste hij als freelancer in clubs als The Matrixx en op festivals als Sensation. Hij zette het choreograferen en lesgeven voort.

In 2004 maakte hij zijn droom van een eigen dansstudio waar en opende op 1 februari Focus!.