Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Yoga in Enschede

Yoga bij Focus in EnschedeDeze les vanaf 16 jaar gebruikt de beste bewegingen uit Hatha Yoga, met aanvulling uit andere Yoga stijlen. Het is je persoonlijke time-out van stress en spanningen uit het dagelijks leven. In een relaxte sfeer wordt gebouwd aan kracht in benen, buik, rug, borst, schouders en armen. Dit vergroot de flexibiliteit en bewegingsbereik en verbetert houding en spierconditie. Yoga heeft zich in 3000 jaar ruimschoots bewezen. Door het werken vanuit de ademhaling verlaagt Yoga het stressniveau en geeft een gevoel van welzijn en rust. Het mooiste is dat iedereen, ongeacht hoe fit iemand op dit moment is, deze les kan volgen.

Wat doet Yoga met je?

De les begint zittend in kleermakerszit met gesloten ogen. Zo stem je je af  op de les die komt en laat je de dag achter door te  focussen op jezelf, je ademhaling en het hier en nu. Hierna volgen een serie Yoga-oefeningen om je heupen en rug losser te maken en op te warmen. Iedere les wordt er aan andere onderdelen gewerkt (zie doelen). Terugkerende oefeningen zijn het versterken van je kern-spieren; je core. Dit is het natuurlijk korset van buik- en rugspieren die je de hele dag staande en in beweging houdt. Een sterke core geeft je ruimte voor balans, fysiek en mentaal.
De combinatie van oefeningen verbeteren houding en coördinatie en geeft je meer energie. Tijdens de les zijn je schouders en armen steeds in beweging zodat ook die soepel blijven en spierconditie verbetert. Om je bewegingsbereik verder te vergroten gebruiken we 
draaiingen om je rug soepel te houden, van staartbotje tot schedel, en buigen en stretchen we voor flexibiliteit in onderrug en benen. We eindigen met een meditatieve relaxatie oefening (shavasana), waarbij je je ademhaling gebruikt om bewust je lichaam te ontspannen en visualisaties om je geest een kalm gevoel van welzijn te geven. Hierna voel je je krachtig, ontspannen, gelukkig en tevreden.

"Na shavasana voel ik me altijd helemaal zen! Een cadeautje voor de tijd die ik aan mezelf besteed, al is het maar een uurtje per week."

  - Francesco Bekkema, dansdocent en Yogaleerling

Doelen Yoga

In deze les is alle ruimte voor individuele doelstellingen. Denk aan fysieke doelen als: flexibiliteit vergroten of een sterkere rug en soepeler schouders. Maar ook mentale doelen zoals "Ik wil me beter in m'n vel voelen" en "Ik wil leren hoe ik mijn geest kalmeer" zijn welkom en hebben een plek bij Yoga. Aan het begin van de les informeert de docente naar jouw persoonlijke doelen en wensen waar je in de les aan wilt werken.
Ook wanneer je niet een (helder) doel hebt, maar gewoon een uur lekker wilt bewegen als time-out van de rest van je week, ben je hier op je plek.

Professionele docent

We eindigen met een meditatieve relaxatie oefening, waarbij je je ademhaling gebruikt om bewust je lichaam te ontspannen en visualisaties om je geest een kalm gevoel van welzijn te geven.

In een gemoedelijke sfeer waar je jezelf kunt zijn en veilig kunt bewegen binnen de grenzen van jouw kunnen leer je je lichaam beter kennen en gebruiken. Gecertificeerd Yogadocent Kristyn Molinaro geeft al meer dan 10 jaar met veel plezier en kunde Yoga lessen over de hele wereld. Zij zal je stimuleren je grenzen te verkennen en verleggen en kan ook uitstekend omgaan met (tijdelijke) blessures of beperkingen. De les wordt gegeven in een zaal met een spiegelwand zodat je de docente altijd goed kunt zien.

De van oorsprong uit Amerika afkomstige Kristyn Molinaro gaaf eerder les in India en Chicago. Sinds een jaar woont ze in Enschede. Haar passie en liefde voor Yoga zijn aanstekelijk:

“Yoga has become my favorite tool in my metaphoric toolbox for life. I enjoy seeing how people pull what they need from this ancient systemic way of Becoming. I want to teach Yoga in whatever way you’d like to receive and digest it.“

Volg vrijblijvend een proefles

Voor beginners is er een Hatha Yoga les. Voor meer ervaren Yogis is er een les met wat meer tempo en flow, de Flow Yoga. Ook deze les is op basis van Hatha Yoga, al zul je hier regelmatig proeven van andere Yogastijlen.

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Yoga lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.

Ben je op zoek naar een introductie of beginnerscursus Yoga in Enschede? Kijk dan onder activiteiten.