Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Wedstrijdteams bij Focus Enschede

Doe auditie!De wedstrijdteams zijn voor getalenteerde leerlingen, die meer willen dan één uur per week dansen en graag mee doen aan danswedstrijden. Afgelopen seizoen hebben de Mini's, Juniors en Elite's maar liefst 43 1e, 2e en 3e plaatsen in de wacht gesleept. Wordt een winnaar en voeg je bij eens van de Focus teams!

Dit seizoen zijn er vier westrijdteams:

  • Focus Mini - v.a. 6 jaar
  • Focus Junior v.a. 8 jaar
  • Focus Elite v.a. 13 jaar
  • Focus Adults v.a 16 jaar

De leeftijd geeft geen grens aan maar zijn indicaties. Per wedstrijd zijn de regels verschillend. Daarom wordt er jaarlijks gekeken naar een optimale groepssamenstelling.

Stijlen

De wedstrijdteams hebben elk wekelijks een besloten training. Daarin wordt gewerkt aan repertoire, voor zowel wedstrijden als optredens. In de wedstrijdteam trainingen wordt veel aandacht besteed aan performance en het delen van danspassie. Daarom vinden we het bij Focus belangrijk dat de dansers veel "podiumervaring" opdoen. Naast wedstrijden treden de wedstrijdteams daarom regelmatig op. Van theaterperformances in dansvoorstellingen, tot straatoptredens en promo's.

Er wordt gedanst in de stijlen: Jazz, Modern, Contemporary, Ballet en Lyrical. Daarom volgen alle dansers naast de training tenminste een wekelijkse Balletles en een wekelijkse les Freestyle Jazz. Veel dansers kiezen ervoor om daarnaast nog meer lessen te volgen.

Audities

Om toeglaten te worden tot een wedstrijdteam doe je auditie. Audities vinden jaarlijks plaats aan het einde en/of begin van het seizoen. De volgende audities zijn zondag 5 september 2021. Aanmelden kan door te mailen naar kim@focusstudio.nl.

Voor wie?

Iedereen mag auditie doen. Voor ons is het belangrijk dat wij zien dat je graag wil dansen, dus dat je passie hebt. Deze wedstrijdteams zijn specifiek voor hardwerkende dansers, die een stapje verder willen dan dans als recreatieve hobby. Er zijn veel (oud)deelnemers die zijn doorgestroomd naar de Vooropleiding Theaterdans van het Kottenpark (waarvan een aantal nog steeds in onze wedstrijdteams dansen) of zelfs een dansvakopleiding hebben volgen of hebben gevolgd. Motivatie, inzet en doorzettingsvermogen is waar we naar zoeken!

Trainingen

Wedstrijdteam dansers volgen wekelijks een balletles, jazzles én de wedstrijdteam training. Voor de Jazz en Balletles worden de leerlingen door de docenten ingedeeld in een passende groep op basis van het persoonlijke niveau en de leeftijd. Zo waarborgen wij een optimale ontwikkeling van elke danser. De wedstrijdteam trainingen zijn op vrijdagen:

  • Focus Mini: 17:30 uur
  • Focus Junior: 18.30 uur
  • Focus Elite: 19.30 uur
  • Focus Adults: 20:30 uur

De wedstrijdteam trainingen worden geleid door Kim Sanne Hilderink en Hille Torenvlied. Daarnaast verzorgen Focus docenten choreografieën voor repertoire en wedstrijden.

Naast de verplichte lessen mogen dansers van het wedstrijdteam alle overige lessen volgen, die de studio aanbiedt. Dit is bij de kosten inbegrepen van het wedstrijdteam abonnement. Naast de lessen zijn er extra repetities, trainingen en workshops voor de teamleden.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met hoofdtrainster Kim via kim@focusstudio.nl

Wedstrijdteams seizoen 2019-2020