Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Theaterklas in Enschede

Ben je gek op toneelspelen? Verkleden in prachtige kostuums en doen alsof je iemand anders bent? Dan is de Theaterklas de place to be! Voor kids van 6 tot en met 8 jaar leggen we een basis in toneelspelen. Je werkt aan houding, stemgebruik, inleving en performance in wekelijkse lessen van 60 minuten.  Aan het eind van het jaar presenteer je wat je hebt geleerd in een korte theatervoorstelling.

De lessen

In een groep van maximaal 20 deelnemers krijg je les in spel, stemvorming en beweging. De nadruk ligt op speltechniek.  Op basis van improvisatieoefeningen ga je spelen. Je gebruikt daarbij je hele lichaam. Aan de hand van stemvorming maak je jouw rol/karakter nog levendiger.
We werken aan je zelf vertrouwen, zodat je klaar bent om voor een grote groep mensen te spelen. Dit doen we in een veilige en gezellige sfeer en omgeving.

Alle facetten van theater

Naast speltechniek, oefeningen en theatergames leer je alles over het theatervak. Want er komt best veel kijken bij het maken en instuderen van een voorstelling:

  • rol verdieping
  • hoe leer je teksten uit je hoofd
  • hoe zorg je ervoor dat je verstaanbaar bent
  • wat doen licht en kostuums voor je

Dit is een kleine greep uit de vele facetten van het theater. Samen met de speldocent Francesco Bekkema ga je aan de slag en leer je alles over toneelspelen en theatermaken

Audities

Voor de theaterklas worden geen audities gehouden. Iedereen, mét en zonder spelervaring kan deelnemen aan de lessen.

Studio 1 - Lessen

Dag Dag Begin Eind Les Niveau Leeftijd Docent
za zaterdag 13:00 14:00 Theaterklas Alle niveaus 6-8 jaar Francesco