Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Musicalklas in Enschede

Wil je werken aan jouw zang-, dans- en speltechniek? Daag jezelf uit en doe auditie voor een musical klas! Er zijn jeugdgroepen en er is een volwassengroep, met elk een eigen voorstelling in juli 2018 in het Wilminktheater.

Volwassenen

Klik om af te spelen In een groep van maximaal 20 deelnemers krijg je les in spel, zang en dans. Samen werk je aan een technische basis, in alle drie de disciplines. Houding, uitstraling, dictie en inlevingsvermogen zijn een aantal basis technieken waar je in de wekelijkse lessen mee aan de slag gaat.
De musicalklas is opgebouwd uit 5 lesblokken. Per lesblok leer je waar jouw kracht en talent ligt. Werk je aan onderdelen die je kunt verbeteren. Krijg je individuele lessen en trainingen. En pas je het geleerde meteen toe in de praktijk. Vanaf les één koppel je de geleerde techniek aan een scene, lied of choreografie. Aan het eind van seizoen speel je in een musical op het grote podium van het Wilminktheater.

Jeugd

Met een groep van maximaal 40 deelnemers, van 8 tot en met 19 jaar, ga je een jaar lang werken aan zang-, dans- en acteervaardigheden. Samen vorm je de musicalklas jeugd 2017-2018. De jeugd bestaat uit twee groepen:

  • 8-12 jaar
  • 13-19 jaar

Wekelijks volg je tenminste één les in spel, zang, dans of een combinatieles. In de opstartfase (september tot en met december) werkt de musicalklas aan een technische basis, in alle drie de disciplines. Daarbij koppel je het geleerde meteen aan de praktijk. Vanaf de eerste les ga je bezig met het instuderen van de musical die je in juli 2018 opvoert. In het begin heb je hoofdzakelijk les met je eigen (leeftijds)groep. Daarbij krijg je zanglessen van Jacqueline Eekelder. De danslessen en spellessen verzorgt Francesco Bekkema. De lessen worden afgewisseld. Zo heb je de ene week acteerlessen, dan weer een dansles en daarna ga je bezig met het instuderen van liedjes tijdens de zangles. Soms heb je lessen of repetities met beide docenten. Dan komen de drie disciplines samen. Naast de lessen en het repeteren voor de musical leer je ook wat erbij komt kijken om in het theater aan de slag te gaan.

Vanaf januari beginnen de echte repetities voor de musical. Vanaf dan ben je drie maanden intensief het stuk aan het instuderen. Om in de twee maanden daarna de zang te fine tunen, de dans te perfectioneren en je acteer skils te polijsten.

Audities

De audities voor volwassenen vinden plaats op donderdag 7 september.

De audities voor de jeugd vinden plaats op zaterdag 9 september.

Stuur een mail met je naam en leeftijd en vraag het informatiepakket aan.  Daarin staat uitgelegd hoeveel lessen er zijn, wanneer je weekendrepetities en workshops hebt en bovenal: welk stuk je gaat spelen!

Studio 1 - Lessen

Dag Dag Begin Eind Les Niveau Leeftijd Docent
do donderdag 20:15 21:45 Musicalklas Alle niveaus Volwassenen Francesco
za zaterdag 09:00 10:00 Musicalklas Alle niveaus 8-12 jaar Francesco
10:15 11:45 Musicalklas Alle niveaus 13-19 jaar Francesco