Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Musical Klas in Enschede

Je zingt de hele dag. Danst door de straten en bent gek op toneel spelen. Houd je van aandacht en in de spotlight staan? Dan is de Focus Musical Klas écht iets voor jou!Musical Klas bij Focus Enschede

Ciske de Rat - de musical

Dit seizoen spelen de Musical Klassen de Nederlandse productie Ciske de Rat. Een musical vol humor, liefde en spanning. Er zijn rollen voor jong en oud. Van school en straatkinderen tot volwassen rollen. Daarom zijn er dit seizoen twee nieuwe groepen: beginners v.a. 6 jaar en volwassenen (alle niveaus). Ook zij spelen mee in deze ontroerende musical die op 29 en 30 mei 2021 wordt gespeeld in de stadschouwburg Hengelo.

Download hier het informatiepakket. Daarin lees je hoe je kunt meedoen aan deze prachtige musical!

Lessen

In de Musical lessen van Focus werk je aan je stem, drama en beweging. De beginners krijgen één les per week en de andere groepen twee (aaneengesloten) lessen per week. Zo krijg je zanglessen van Focus' muzikaal leider Jacqueline Rosdorff. Zij leert je (meerstemmig) zingen en hoe je jouw stem goed gebruikt. De danslessen en acteerlessen verzorgt Francesco Bekkema. Hij is tevens de regisseur en choreograaf.

De lessen worden afgewisseld. Zo heb je de ene week zanglessen en de andere week een dansles. Wekelijks werk je aan toneelspelen. Soms heb je lessen of repetities met beide docenten. Dan komen de drie disciplines samen. Naast de lessen en het repeteren voor de musical en performances leer je ook wat erbij komt kijken om in het theater aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan hoe je een microfoon gebruikt of hoe je (jezelf) moet grimeren. 

Opbouw en repetities

In de lessen werk je aan techniek, zelfvertrouwen, performance en conceMusical Klas bij Focus Enschedentratie. Je bent dus niet alleen maar aan het repeteren voor de musical. Je krijgt les in de drie disciplines en werkt aan je sterke en zwakke punten. Dat doe je middels de lessen, maar ook door extra workshops en (weekend)repetities. Vertrouwen in jezelf en plezier hebben zijn het belangrijkst!

 

Speel in een échte musical!

Ervaring

Om mee te kunnen doen heb je geen ervaring nodig. De docenten kijken of je een goed inlevingsvermogen hebt. Dat is de basis om te leren acteren en een verhaal te kunnen vertellen via toneel, dans en zang. In de lessen zelf leer je zingen, dansen en acteren in een musical. Je krijgt genoeg kansen om voor publiek op te treden. Zo leer je omgaan met zenuwen en spanning voor optredens.

De klassen zijn hechte groepen waar nieuwe leden worden verwelkomt. Dat vinden we belangrijk. Bij Focus delen we onze passie met elkaar.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Musical Klas lessen. Met de knop "Proefles inplannen" plan je vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.