Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Musical Klas in Enschede

Je zingt de hele dag. Danst door de straten en bent gek op toneel spelen. Houdt je van aandacht en in de spotlight staan? Dan is de Focus Muiscal Klas écht iets voor jou!

Kids en tieners

Musical Klas bij Focus Enschede

Er zijn twee Musical Klassen: kids van 8 t/m 12 jaar en de tieners van 13 t/m 17 jaar. Beide groepen volgen twee lessen per week: theaterles en zang of theaterles en dans. Met als doel op de planken staan. Beide groepen performen afzonderlijk van elkaar.

De tieners werken momenteel aan hun eigen, zelfgeschreven musical. Daarin mogen ze zelf muziek en nummers kiezen en schrijven ze scènes, monologen en teksten voor zichzelf en voor elkaar. In de spellessen werken ze de scènes uit en regisseren ze elkaar. Aan het einde van het seizoen spelen ze deze muziektheater voorstelling in het theater.

De kids werken naar 4 afzonderlijke performances. Ze bouwen deze op van een kleine presentatie van 20 minuten naar een minimusical van een uur. Ondertussen onderzoeken ze wat musical nou eigenlijk is. Want wat komt er bij de verschillende disciplines kijken? Hoe is musical ontstaan? En wat moet je allemaal leren? Dit jaar ligt de focus op verdieping van (basis)techniek in spel en zang.

Speel in een échte musical!

Wekelijks volg je tenminste één les in acteren (spelles). Daarnaast wissel je tussen zingen, dansen of een combinatieles. In totaal heb je twee (kids) of twee en een half uur les (tieners). De lessen zijn aansluitend, met een korte pauze.

Musical Klas bij Focus Enschede

Daarbij krijg je zanglessen van Focus' muzikaalleider Jacqueline Rosdorff. Zij leert je (meerstemmig) zingen en hoe je jouw stem goed gebruikt.
De danslessen en acteerlessen verzorgt 
Francesco Bekkema. Hij is tevens de regisseur van de stukken.

De lessen worden afgewisseld. Zo heb je de ene week zanglessen, dan weer een dansles en wekelijks werk je aan toneelspelen. Soms heb je lessen of repetities met beide docenten. Dan komen de drie disciplines samen. Naast de lessen en het repeteren voor de musical en performances leer je ook wat erbij komt kijken om in het theater aan de slag te gaan.

Ervaring

Om mee te kunnen doen heb je geen ervaring nodig. De docenten kijken of je een goed inlevingsvermogen hebt. Dat is de basis om te leren acteren en een verhaal te kunnen vertellen via toneel, dans en zang. In de lessen zelf leer je zingen, dansen en acteren in een musical. Je krijgt genoeg kansen om voor publiek op te treden. Zo leer je omgaan met zenuwen.

De klassen zijn hechte groepen waar nieuwe leden worden verwelkomt. Dat vinden we belangrijk. Bij Focus delen we onze passie met elkaar.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Musical Klas lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.

 

Dag Dag Begin Eind Les Niveau Leeftijd Docent Studio
di dinsdag 15:30 17:30 Musical Klas Alle niveaus 8-12 jaar Francesco Studio 1
Dag Dag Begin Eind Les Niveau Leeftijd Docent Studio
di dinsdag 15:30 17:30 Musical Klas Alle niveaus 8-12 jaar Francesco Studio 1
16:30 19:00 Musical Klas Alle niveaus 13-17 jaar Francesco Studio 1