Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Moderne dans in Enschede

Klik om af te spelenBij moderne dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Vanuit een verhaal, gevoel, emotie of vorm ga je aan de slag met een choreografie. Daarbij is er altijd ruimte voor improvisatie en eigen input. Laat al dansend jouw drukke (werk)dag achter je en doorbreek je beperkingen.

Aarden en ontspanning

De les begint altijd met oefeningen om te aarden en ontspannen. Modern leert je gebruik te maken van je natuurlijke massa. Hoe plaats je je handen? Hoe val je en rol je zonder blauwe plekken te krijgen? Waar zit je balans? Door te aarden en ontspannen kun je jouw hoofd leeg maken. We doen grondoefeningen om het lichaam op te warmen. Om spieren lang te maken. En om meer bewegingsruimte en balans te creëren.

Er worden verschillende stijlen uit onder meer Ballet en Freestyle Jazz gecombineerd. Maar ook leer je specifieke Modernedans technieken uit stijlen als Graham en Limón en uit de Body-Mind Centering techniek.

Lesopbouw

Na een grondige warming up, gaan we verder op de diagonaal. Daar werken we aan verplaatsingen. Naast basispassen als chassees en draaien, leer je hier ook rollen, starposes, kruipen en verplaatsen zonder je benen te gebruiken.

De helft van de les wordt gebruikt voor het instuderen van choreografie. Dit gaat doorgaans in een vlot tempo zodat er tijd is om aan inleving en details te werken.

Professionele docenten

In een veilige, professionele en vriendelijke sfeer waar dansplezier voorop staat, leggen we een gedegen basis. Dansdocenten Francesco Bekkema, Carmen Meijerink en Kim Hilderink hebben veel ervaring in het geven van modern. Zij laten je met beide benen op de grond staan. Zodat je kunt werken aan techniek en aan jezelf. De docenten zijn getraind in het herkennen van beperkingen, blessures en fysieke (of psychologische) blokkades.

De danszalen zijn uitgerust met verende balletvloeren. Dit voorkomt blessures en slijtage aan gewrichten. Natuurlijk zijn beide zalen voorzien van (volledige) spiegelwanden. Zo kun je jezelf en de docente altijd goed zien.

Leer verhalen vertellen met je lichaam en dans!

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige lessen Modern. Met de knop "Proefles plannen" plan je vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.