Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Kleuterdans in Enschede

 Kun jij niet stil zitten als je muziek hoort? Wil je lekker creatief bezig zijn en veel bewegen? Deel jouw passie en swing mee met de Kleuterdans! Lekker dansen op bekende muziek uit de Kids Top20 en Kinderen voor Kinderen. Maak nieuwe vrienden en leer dansen met andere kleuters.

Speelse opbouw

De Kleuterdanslessen hebben een speelse opbouw. In een kring wordt gestart met grondoefeningen. Zo leren we rechtop zitten en staan en hoe je je lang maakt. Een goede houding is belangrijk voor dans en ballet. Het eerste wat kleuters leren is voeten strekken, plié's en relevé's. Dan samen bewegen door de zaal met aanschuifpassen, kattensprongen en lekker dansen tijdens de tarantella.

Er is in deze les veel ruimte voor het uiten van je creativiteit. Met improviseren, (dans)opdrachten en dansspelletjes mag je helemaal je eigen ding doen en jezelf zijn. Ondertussen werken de kleutertjes bewust en onbewust aan hun motorische en ritmieke ontwikkeling.

Voor deze gezellige, speelse uptempo lessen zijn Jazzdans passen en Ballet bewegingen de basis.

 

Uit jezelf met Kleuterdans!

De danslessen hebben een methodische achtergrond. Aan het einde van de dansles oefen je met de juf een echte dans! Bijvoorbeeld de dierendans, de billenboogie of de wekkerdans. Op instrumentale muziek en voor kleuters herkenbare liedjes zoals muziek uit Disney tekenfilms, Minidisco en de KidsTop20 oefen je verschillende dansjes. Zolang het onze fantasie maar prikkelt!

Professionele docente

In een veilige, professionele en vriendelijke sfeer waar dansplezier voorop staat, leggen we een gedegen basis. De lessen worden verzorgd door Astrid Spit. Op jonge leeftijd is ze begonnen met dansen; jazz ballet, ballroom en latin. Later volgde ze ook lessen klassiek ballet en moderne dans. Met  veel plezier heeft ze jaren op de planken gestaan bij de Hengelose Revue. Lange tijd had ze een wens om les te geven aan de doelgroep die haar ontzettend aanspreekt; de peuters en kleuters. Daarom heeft ze de opleiding tot peuter- en kleuterdans docente gevolgd bij Dingjan te Rotterdam en is ze super blij dat ze bij Focus haar passie aan deze mooie doelgroep over mag brengen.

Kleuterdans is gericht op schoolgaande kinderen. Voor peuters van 2 t/m 4 jaar zijn er speciale Peuterdanslessen.

Naast Kleuterdans zijn er ook lessen Kleuterballet. Welke klassiek Ballet als basis hebben.

Kledingvoorschrift

Voor deze dansles hanteren wij geen kledingvoorschrift. Wel verwachten we dat de kinderen een balletpak dragen. De meeste meisjes dansen graag in een roze balletpak, zonder tutu. Jongens dragen het liefst een hemd en korte broek.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Kleuterballet lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je voor jouw kind vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.

Kleuterdans bij Focus Enschede

 

Wil je een gratis proefles Kleuterdans volgen? Geef je op via de website: https://mijn.focusstudio.nl/Proefles en doe mee!