Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Kleuterdans in Enschede

vanaf 4 jaar

Deze gezellige, uptempo les is voor 4- en 5-jarigen die niet stil kunnen zitten! We swingen op bekende muziek uit de Kids Top20. 

Speelse opbouw

De Kleuterdanslessen hebben een speelse opbouw. We beginnen in een kring met grondoefeningen. Zo leren we rechtop zitten en staan. Doen basis oefeningen waarbij we leren onze voeten te strekken en oefenen plié's. Door de zaal maken we aanschuifpassen, kattensprongen en dansen we de tarantella. Er is in deze les veel ruimte voor het uiten van je creativiteit. Met improviseren, (dans)opdrachten en dansspelletjes stimuleren we de fantasie, terwijl we werken aan de motorische en ritmieke ontwikkeling. Jazzdans is daarbij de basis van waaruit we werken.

Dansjes!

Aan het einde van de dansles oefenen we met de juf een echte dans! Bijvoorbeeld de dierendans, de billenboogie of de wekkerdans. We gebruiken hiervoor instrumentale muziek en voor kleuters herkenbare liedjes. Muziek uit Disney tekenfilms, Minidisco en de KidsTop20.

Professionele docente

In een veilige, professionele en vriendelijke sfeer waar dansplezier voorop staat, leggen we een gedegen basis. Dansdocente Kim Hilderink heeft de HBO opleiding Docent Dans afgerond in Arnhem. Kim is een energieke, creatieve docente met ervaring in het lesgeven aan Kleuters. De kleuterdanslessen vormen een goede voorbereiding op de toekomstige Balletlessen en Kidsswing lessen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kleuterdans is gericht op schoolgaande kinderen. In sommige gevallen is het mogelijk dat 3-jarigen instromen. Plan hiervoor vrijblijvend een proefles voor jouw kleuter.

Naast Kleuterdans zijn er ook lessen Kleuterballet. Welke klassiek Ballet als basis hebben.

Voor peuters van 2 t/m 4 jaar zijn er speciale Peuterdanslessen.

Kledingvoorschrift

Voor deze dansles hanteren wij geen kledingvoorschrift. Wel verwachten we dat de kinderen een balletpak dragen. De meeste meisjes dansen graag in een roze balletpak, zonder tutu. Jongens dragen het liefst een hemd en korte broek.