Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Kleuterballet in Enschede - 4-5 jaar

Vliegen als vlinders, dwarrelen als sneeuwvlokjes en dansen als een prinses! Je mag jezelf helemaal laten gaan in de improvisaties bij Kleuterballet en doet zelfs al een oefening aan de barre! Zo leren kleuters spelenderwijs de beginselen van Klassiek Ballet.

Vrolijke lessen

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen wekelijks balletlessen volgen bij Focus in Enschede. De kleuter balletlessen hebben een vrolijke en speelse opbouw. Vanuit dansspelletjes werken we aan een basis in ritmiek. Middels grond- en kringoefeningen leren de 4- en 5-jarigen beginselen als plié en relevé. Vanaf les één wordt gelet op houding.

Focus bouwt de lessen methodisch op, maar een les bestaat niet alleen uit oefeningen. Er worden veel spelvormen aangeboden. Daarbij staan verhaaltjes, samenwerking, het uiten van creativiteit en werken vanuit improvisatie centraal. Alle oefeningen en spelvormen hebben de belevingswereld van de 4- en 5- jarige kleuter als uitgangspunt. Hiervoor gebruiken we balletmuziek. Maar ook voor kleuters herkenbare liedjes zoals muziek uit Disney (teken)films.

Met klassiek ballet als basis kun je later alle dansstijlen dansen.

Professionele docenten

In een veilige, professionele en vriendelijke sfeer waar dansplezier voorop staat, leggen we een gedegen basis. Balletdocente Saskia Padberg heeft de HBO opleiding Docent Dans afgerond in Arnhem. Ze is een geduldige en lieve docente met veel ervaring in het lesgeven aan kleuters.

De lessen vormen een goede voorbereiding op toekomstige Balletlessen en Kidsswing lessen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Naast Kleuterballet zijn er ook lessen Kleuterdans. Welke Jazz als basis hebben, maar worden aangevuld met ballettechnieken.

Kleuterballet is gericht op schoolgaande kinderen. Voor peuters van 2 t/m 4 jaar zijn er speciale Peuterdanslessen.

Kledingvoorschrift

Voor deze les hanteren wij geen kledingvoorschrift. Wel verwachten we dat de kinderen een balletpak dragen. De meeste meisjes dansen graag in een roze balletpak, zonder tutu. Jongens dragen het liefst een hemd en korte broek.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Kleuterballet lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je voor jouw kind vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.