Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Kidsswing in Enschede

Klik om af te spelenKidsswing is gezellig, leerzaam en vooral heel leuk! Deze swingende lessen voor 6 t/m 8 jarigen zijn opgebouwd uit Ballet en Jazzdans en bevat techniek uit beide stijlen. Spelenderwijs leggen we een dansbasis. Daarbij staan houding, vocabulaire, expressie en (dans)plezier centraal.

Lesvormen

We zijn leergierig! Hoe werkt ons lichaam? Kun je zonder handen op je hoofd staan? Dat ontdekken we via oefeningen, (dans)opdrachten en dansspelletjes. De oefeningen beginnen heel basaal. Toch zijn ze erg belangrijk voor toekomstige lessen.

Zo leren we onder andere:

  • voeten pointen (strekken) en flexen
  • rechte en kromme houdingen
  • zachte en strakke bewegingen
  • plié's, relevé's en tendu's
  • coördinatie (rechts en links)

Dit combineren we met spelelementen, zang en improvisatie. Vanuit verhalen, opdrachten en spelletjes ontdekken we welke vormen we kunnen maken. Bedenken we passen en bewegingen. En werken we samen naar een toffe dans. Tijdens de Kidsswingles dansen we op bekende muziek uit de Kids Top 20. Maar ook swingen we op Minidisco liedjes en instrumentale muziek.

Opbouw - Leren leren

Vanaf een jaar of 6 krijgen kinderen steeds meer oog voor de wereld om hun heen. Ze leren zich te verplaatsen in anderen. Ontwikkelen een spanningsboog van langer dan 30 minuten. En kunnen al goed samenwerken. Daarom beginnen we de lessen in een kring. Gedurende het jaar werken we naar een klassikale dansopstelling. Zo leren de dansers gebruik maken van de ruimte. En gaan ze steeds meer met en via de spiegel werken. Ze leren de juf te kopiëren, passen te onthouden en oefenen met echte Kidsswing dansjes.

Professionele docenten

In een veilige, professionele en vriendelijke sfeer waar dansplezier voorop staat, leggen we een gedegen basis. Focus dansdocenten hebben een afgeronde HBO opleiding Docent Dans en hebben veel ervaring in het lesgeven.
De danszalen zijn uitgerust met verende balletvloeren. Dit voorkomt blessures en slijtage aan gewrichten. Natuurlijk zijn beide zalen voorzien van (dubbele) barres en (volledige) spiegelwanden . Zo kun je jezelf en de docente altijd goed zien.

Kidsswing danslessen zijn geschikt voor meisjes én jongens, met en zonder danservaring en biedt kinderen de mogelijkheid om door te stromen naar andere dansstijlen zoals Ballet en Freestyle Jazz.
De lessen worden aangeboden op instap niveau (beginners les).

Voor dansers van 6 t/m 8 jaar die uitsluitend balletles willen volgen, bieden we op de woensdag- en vrijdagmiddag een Balletles.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Kidsswing lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je voor jouw kind vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.