Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Stichting Leergeld Enschede

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!
Is het lastig om het lesgeld voor dans- of musicallessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld voor jouw kind rechtstreeks aan Focus Enschede. Ook voor benodigdheden is budget, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. In Enschede is het Stichting Leergeld die voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur de aanvragen coördineert.Jeugdfonds Sport en Cultuur

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

In Enschede is het Stichting Leergeld die voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur de aanvragen coördineert. Focus werkt samen met Stichting Leergeld in Enschede om voor iedereen danslessen en musicallessen toegankelijk te maken.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.
Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.