Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Seizoen 2020-2021 bij Focus Enschede

Focus deelt jouw passie voor dans, musical en yoga!  In de veilige omgeving, waar professionaliteit voorop staat, voel je je meteen thuis in de uitdagende lessen. Samen werken we op creatieve en speelse wijze aan jouw zelfvertrouwen, kracht, samenwerking, uitstraling en flexibiliteit. Na een les bij Focus voel je je energiek en ontspannen!
Je kunt in de studio's wekelijks terecht voor lessen en curssussen - met uitzondering van feestdagen en bassischoolvakanties. Lees hier alles over de werkwijze en het jaarprogramma van de studio.

Lessen en cursussen

Met een programma van meer dan 35 lessen, workshops en cursussen is er altijd een die bij jou past. Jaarlijks zijn er twee uitdagende workshops in de periodes herfst en voorjaar. Daarvoor worden zowel Focusdocenten als externe (bekende) choreografen uitgenodigd.

Alle cursussen bestaan uit blokken van zeven lessen, waarvan de eerste les een introductieles is. De cursussen zijn een aanvulling op de reguliere lessen en sluiten hieropaan op aan.

De reguliere lessen worden het hele jaar door verzorgd en hebben een vaste opbouw, waarbij doorstroom naar hogere niveaus en andere stijlen mogelijk is.

Instromen

Je kunt op elk gewenst moment beginnen met lessen bij Focus. Wachten op de start van een nieuw seizoen, Open Huis of introductieles hoeft dus niet.
Het seizoen 2020-2021 start op maandag 17 augustus 2020 en duurt tot en met 3 juli 2020. Op zaterdag 29 augustus 2020 is er een Open Huis. Een uitgelezen kans om een proefles bij dansstudio Focus in Enschede te volgen. Maar instromen kan bij Focus op elk gewenst moment, het hele jaar door. Plan daarom vrijblijvende proefles online.

Vakanties

In de basisschoolvakanties en op feestdagen is de studio gesloten en zijn er geen lessen. De vakanties staan in de agenda. In de zomervakantie verzorgt Focus geen doorlopende lessen. Wel zijn er zomerse workshops, cursussen, kampen en activiteiten. Ook deze vind je in de agenda.

De vakantiedagen voor 2020-2021 zijn:

 • 10 oktober t/m 18 oktober (Herfstvakantie)
 • 19 december t/m 3 januari (Kerstvakantie)
 • 20 februari t/m 28 februari (Voorjaarsvakantie)
 • 2 april (Goede vrijdag)
 • 5 april (2e paasdag)
 • 27 april (Koningsdag)
 • 1 mei t/m 9 mei (Meivakantie)
 • 13 mei (Hemelvaart)
 • 24 mei (Tweede Pinksterdag)
 • 3 juli t/m 22 augustus (Zomervakantie 2021)

Groepen

De reguliere lessen en workshops bij Focus zijn ingedeeld in een aantal leeftijdscategorieën en niveaus. Zo kan je altijd een les volgen die bij jou past.

Groepsgrootte - maximum
De grootte van de groepen is afhankelijk van de les, het niveau en de leeftijd van de leerling. Voor de meeste groepen ligt het maximum rond de 16 leerlingen. Zo is er voor de deelnemers genoeg plek om te bewegen en voor de docent genoeg ruimte voor individuele coaching.

Groepsgrootte - minimum
Een les heeft ook een minimum aantal leerlingen nodig om doorgang te vinden. Lessen met te weinig leerlingen (minder dan 10) krijgen een maand de tijd om op gang te komen. Is er dan nog te weinig animo, dan wordt besloten om de les te annuleren. De leerling krijgt een andere passende les aangeboden.

Wachtlijst
Als een les vol is, wordt een wachtlijst aangelegd. Nieuwe cursisten komen op deze lijst te staan. Bij voldoende animo wordt een nieuwe les gecreëerd voor deze leerlingen.

Niveaus
In de dansstudio zijn de reguliere lessen ingedeeld op niveaus. Leer hier hier alles over niveau's.

Activiteiten

Optredens

Focus vindt het belangrijk dat je jouw passie kunt delen met anderen. Niet alleen samen in de les, maar ook door te laten zien wat je leert. Daarom organiseert de studio regelmatig optredens. Hierbij kun je denken aan deelname aan:

 • Culturele Zondagen Enschede
 • Week van de Amateurkunst
 • Kunst in het Volkspark
 • Enschede Winterwonderland
 • Bloke Open AIr

De studio wordt vaak gevraagd optredens te verzorgen tijdens koor- en musicaluitvoeringen, bedrijfsfeesten en andere culturele evenement. Dit wordt gedaan met bestaande (les)groepen of een selectie van dansers.

Activiteiten
Tijdens het seizoen worden er tal van activiteiten georganiseerd. Terugkerende activiteiten zijn:

 • kinderdisco's
 • karaoke avonden
 • workshops
 • cursussen
 • kijklessen en vriendjeslessen

Het volledige jaarprogramma wordt voor de start van het seizoen bepaalt en vind je terug in de agenda.

Voorstellingen

Je leert bij Focus hoe het is om in een professionele setting een productie te maken, dansen en/of spelen. Focus vindt het belangrijk dat jij jouw passie kunt delen met een groter publiek. Daarom staat de Musicalklas jaarlijks op de planken met een voorstelling en de dansers om het jaar in een grote productie in het Wilminktheater. Kijk in de agenda voor de eerst volgende voorstelling.

Kijklessen en vriendjeslessen

Natuurlijk krijgen de groepen de kans om hun kunsten ook te tonen tijdens kijklessen. Ouders, vrienden en familie kunnen dan zien wat de leerlingen hebben geleerd. Kijklessen worden een keer in het jaar georganiseerd: voor de kerstvakantie voor alle groepen.  Daarnaast organiseren we vriendjeslessen in de eerste week van februari.

Uitschrijven

We hanteren per seizoen 3 uitschrijf momenten.

- Doorgegeven vóór 1 november: uitschrijving per 1 december
- Doorgegeven vóór 1 februari: uitschrijving per 1 maart
Alle inschrijvingen eindigen daarna automatisch per einde van het seizoen, indien het lesadvies niet bevestigd wordt.

Meer weten?

Benieuwd naar de gezichten achter de studio? Lees meer over Focus op de pagina "Over Focus". Daar vind je achtergrond informatie over het ontstaan, de werkwijze en visie. Ook download je daar de handige dansscholen checklist. Zo vergelijk je snel en makkelijk de plus punten van dansscholen.