Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Niveaus van Focus Enschede

We vinden het belangrijk dat je samen je passie kunt delen met gelijkgestemden. Daarom hanteert dansstudio Focus drie factoren voor de groepsindeling: leeftijd, niveau en motivatie. Het niveau kan vaak gemeten worden aan het aantal jaren ervaring. In overleg met de docent wordt gekeken op welk niveau je kunt starten of instromen. Na een aantal lessen, maar ook in de loop van het seizoen, kan blijken dat het verstandiger is om een niveau lager of hoger te trainen. Voor de start van een nieuw seizoen ontvangen leerlingen een persoonlijk lesadvies.

Beginners

De beginners lessen zijn geschikt voor iedereen. Vooral nieuwe dansers zullen zich in deze les op hun plek voelen. Ook als je vanuit een andere dansstijl overstapt of al heel lang niet meer hebt gedanst, is het altijd aan te raden om eerst een beginners les mee te doen. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan basispassen en houding. Ook werken we hard aan techniek zodat je een goede balans hebt en blessures voorkomt. De beginnersgroepen bestaan voornamelijk uit 1e-, 2e- en 3e-jaars dansers. Beginners lessen zijn er in veel verschillende stijlen en leeftijdsgroepen, ook voor volwassenen.

Intermediate

Zodra je een goede basis hebt ontwikkelt kun je doorstromen naar een intermediate les. Doorgaans is dit na twee tot drie jaar ervaring. In deze lessen gaat het tempo omhoog. Ze zijn uitdagender wat betreft techniek en vragen meer flexibiliteit.

Gevorderd

Voor leerlingen die minimaal vijf jaar danservaring hebben zijn er gevorderde lessen. In deze les wordt verwacht dat je de betreffende stijl kent, een goede houding, conditie en techniek hebt en je snel een combinatie kunt oppakken. In de gevorderde Ballet en Jazz danslessen werken we bijvoorbeeld aan het leren draaien van meerdere pirouettes, grote sprongen, snellere en betere coördinatie en ingewikkelde choreografieën.
De gevorderde lessen zijn uitdagend, vol sprongen en draaien, hoge kicks en pittige choreografieën. Er wordt een breed scala aan dansstijlen ingezet. Voor deze les is het noodzakelijk om een sterke technische basis te hebben.

Alle niveaus

Een aantal lessen wordt aangeboden op alle niveaus. Uit ervaring weten we dat beginners harder werken wanneer er gevorderde dansers in een groep zitten. Deze geven een goed voorbeeld en zijn een inspiratie en motivatie voor de beginnende danser. Om hard te werken en om net zo goed te worden als deze gevorderden. Tegelijkertijd werken de beginners in de les als motivatie voor gevorderde dansers. Dansers met ervaring laten graag zien wat ze in huis hebben. Bij Focus delen we samen onze passie!

Instroom

Kom je van een andere dansschool? En wil je instromen bij dansstudio Focus in Enschede? Dan raden we voor kinderen aan eerst een beginners les uit te proberen - ongeacht je danservaring. Dit geeft de danser de mogelijkheid in alle rust kennis te maken met de docent, de manier van lesgeven, de stijl en de sfeer. Na afloop zal de docent naar je toe komen om te informeren hoe je de les hebt ervaren. Omdat lessen die elders zijn gevolgd niet altijd aansluiten op de techniek, het niveau en de methodiek welke Focus onderwijst, zijn de beginners lessen een prettige start.
Tieners en volwassenen die reeds elders langere tijd op een gevorderd niveau hebben gedanst, kunnen instromen in de lessen van alle niveaus of in overleg in een intermediate les.

Nieuwe dansers komen automatisch in een beginners les of een les van alle niveaus.

Doorstroom

Focus dansers ontvangen voorafgaand aan het nieuwe seizoen een lesadvies. Daarin wordt aangegeven welke les het beste bij de leerling past. In dit lesadvies is te zien of een leerling gereed is om door stromen naar een hoger niveau. Omdat lessen ingedeeld zijn naar leeftijd, is het doorstromen naar een hogere leeftijdsklasse ook automatisch een doorstroom naar een hoger niveau. Hieronder vindt je het doorstroommodel:

4-5 alle niveaus  ->  6-7 beginners
6-7 beginners  ->  8-10 beginners
8-10 beginners  ->  10-12 beginners
10-12 beginners  ->  13-17 beginners
13-17 beginners  ->  volwassen alle leeftijden

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat leerlingen al vroegtijdig naar een hogere leeftijdsklasse worden doorgezet. Dit ter bevordering van de dansante ontwikkeling van de leerling.

Alle niveaus en gevorderd
Dansers die voldoende techniek en motivatie bezitten stromen door naar lessen van alle niveaus of zelfs gevorderde lessen. Ook hier geldt; wanneer de leerling een leeftijdsklasse omhoog gaat, wordt het niveau hoger en is de logische opvolging een beginners les of een les van alle niveaus.
De leerlingen die doorstromen naar lessen van een hoger niveau hebben laten zien thuis te repeteren, beschikken over een goede fysiek, voldoende techniek en zijn altijd aanwezig. Veelal zijn dit leerlingen die twee of meer lessen per week volgen. Of die naast het dansen nog een andere technische sport beoefenen, zoals turnen.

Rooster op maat

Jaarlijks wordt er een nieuw lesrooster ontwikkelt. Dit lesrooster wordt op maat gemaakt, op basis van de huidige leerlingen. Focus probeert zoveel mogelijk groepen "compleet te houden" en houdt hierbij rekening met de doorstroom. Zo kan het zijn dat we groepen op maat creëren.