Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Kledingvoorschriften bij Focus Enschede

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens de les wil je geen blessures of verwondingen oplopen. Bij de lessen van Focus is het daarom niet toegestaan om sieraden te dragen. Door het dragen van passende danskleding, kan de docent zien of je de juiste spieren gebruikt en of je de aangeboden techniek jezelf eigen maakt. Met de juiste dansschoenen voorkom je onnodige glij en valpartijen. Het dragen van dezelfde (stijl) danskleding maakt dat de docenten goed kunnen corrigeren tijdens de les. Bovendien zorgt het voor eenheid en een groepsgevoel.

BalletBallet

  • Zwart balletpak
  • Roze panty
  • Roze balletschoenen

Jazz, Modern, Tap, Musical

  • Zwart balletpak
  • Zwarte jazzbroek
  • Zwarte jazzschoentjes of jazzsneakers

Hip Hop & Streetdance

  • Zwarte broek
  • Zwart shirt
  • Sneakers zonder witte zool

Jazz

Overige kleding

In bovenstaande overzichten zie je de kledingvoorschriften voor de danslessen bij Focus In dit overzicht staan alleen de noodzakelijke kledingitems vermeld. Beenwarmers, rokjes, vestjes, etc. zijn geen must have's. Deze kledingitems kunnen fijn zijn tijdens de koudere wintermaanden. Maar zijn zeker niet noodzakelijk.

Overige lessen

Voor de Peuterdans, Kleuterballet, Kleuterdans, Body&Mind, Yoga en Musicalklas gelden geen kledingvoorschriften. Voor deze lessen adviseren we makkelijk zittende, sluitende kleding. Je moet je vrij kunnen bewegen, maar de docenten de mogelijkheid bieden je fysiek te corrigeren.

Buitenschoenen

Gelukkig dragen onze leerlingen geen buitenschoenen in de lessen. Dit voorkomt onnodige slijtage aan de balletvloeren. En het voorkomt dat wij tijdens grondoefeningen over zand, steentjes en andere rommel van buiten dansen. Wil je daarom ook je dansschoenen in de kleedkamers aantrekken en ze niet buiten dragen?


Waar koop je danskleding?

Danskleding is te koop in de studio's van Focus. Daar kun je rustig passen en verschillende kledingitems proberen.
Voor nieuwe leden bestaat er de mogelijkheid om kledingsets te kopen met korting. Deze sets bevatten alle basis items die je nodig hebt, om je lessen bij Focus te starten. Lees meer of bestel je kleding direct online.

Veel gestelde vragen

Heb je voor verschillende lesstijlen diverse kledingsets nodig?
Ja. De kledingvoorschriften zijn aangepast op de lesstijl. Zo zijn jazzbroeken niet geschikt voor Balletlessen. Je kunt er tijdens retiré's, petite battements en frappé's in blijven haken. Omdat je bij Jazz en Modern veel over de grond rolt, zijn Balletpanties niet geschikt voor deze les.
Dansschoenen zijn specifiek ontwikkelt voor de kenmerken van de desbetreffende dansstijl. Zo hebben Jazzschoenen meer grip dan Balletschoenen. Ook hebben ze een hak, om de druk op je gewrichten tijdens sprongen te verlichten.

Waarom is er zoveel verschil in de prijs van danskleding?
Het prijsverschil zit in de kwaliteit van producten. Zo zijn er veel gangbare merken en sportwinkels die B-merken danskleding verkopen. De prijs van deze producten is vaak erg gunstig. Maar deze kledingstukken behouden niet hun vorm en gaan niet een heel dansseizoen mee.
Focus verkoopt alleen danskleding van het topmerk Capezio. Capezio werkt met flexibile en luchtige, maar sterke stoffen. Deze meeste stoffen en kledingstukken hebben innovatieve features. Zo zijn het luchtige stoffen, die niet plakken en waar je minder in zweet. Ze nemen niet snel geurtjes op, blijven mooi van kleur en vorm, ook was na was.