Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Freestyle Jazz in Enschede

Een uptempo dansles op lekkere muziek met verschillende dansstijlen: dat is de Freestyle Jazz! Op popmuziek, funk en R&B werk je aan coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht en bovenal aan jouw dansmoves.
Aan het eind van het seizoen beheers je verschillende dansstijlen, waaronder: musicaldans, vogueing en latinjazz. De nadruk ligt op het jezelf eigen maken van meerdere stijlen in één choreografie!

Lesopbouw

De dansles begint met een intensieve warming up om alle spieren voor te bereiden op de uitdagende combinaties die volgen. Na de warming up volgen oefeningen om kracht op te bouwen en techniek eigen te maken.
Vanuit de diagonaal werk je aan snelheid, coördinatie, sprongen en draaien. En dit alles tegelijkertijd in een korte combinatie.
Daarna is het tijd om je spieren te stretchen - voor een soepel lichaam. Een groot deel van de les besteed je aan het instuderen van dansen. Dit alles op bekende (top40) muziek, die varieert van pop tot house, van latin tot ballads.

Klik om af te spelen Klik om af te spelen

Choreografie

Ook in de Freestyle Jazz werken we aan een choreografie. Daarom gebruiken we het laatste deel van de les voor het instuderen en repeteren van een Freestyle Jazz choreografie, welke past bij het niveau en de leeftijd van de groep. Voor Jazz is het voelen van wat de muziek doet ook heel belangrijk. Er is daarom niet alleen aandacht het onder de knie krijgen van de techniek en choreografie,maar ook voor expressie en beleving van dans.

Klik om af te spelen Klik om af te spelen

Alle leeftijden en niveaus

Iedereen vanaf 8 jaar kan de Freestyle Jazz danslessen volgen. Uitdaging en lesplezier vinden we erg belangrijk. Daarom volg je les met leeftijdsgenoten, die op hetzelfde niveau dansen als jij. Ook als volwassene kun je starten als absolute beginner. Twijfel je over je niveau? Neem contact op voor een proefles. Dan bekijk je samen met de docent welke les het beste past.

Ter voorbereiding op de Freestyle Jazz is er voor kinderen van 6 t/m 8 jaar een les Kidsswing.

Professionele docenten

In een veilige, professionele en vriendelijke sfeer waar dansplezier voorop staat, leggen we een gedegen basis. Dansdocenten Francesco BekkemaKim Hilderink & Carmen Meijerink hebben veel ervaring in het geven van Jazzlessen.
De danszalen zijn uitgerust met verende balletvloeren. Dit voorkomt blessures en slijtage aan gewrichten. Natuurlijk zijn beide zalen voorzien van (volledige) spiegelwanden. Zo kun je jezelf en de docente altijd goed zien.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Freestyle Jazz lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.