Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Body and Mind in Enschede

Deze les voor volwassenen gebruikt de beste bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Deze les voor volwassenen gebruikt de beste bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van stress en spanningen uit het dagelijks leven. In een ontspannen sfeer wordt gebouwd aan kracht in benen, buik, rug, borst, schouders en armen. Dit vergroot de flexibiliteit en bewegingsbereik en verbetert de houding en spierconditie. Yoga heeft zich in 3000 jaar ruimschoots bewezen, de flow van tai chi is onmiskenbaar en onderzoek wijst uit dat pilates een zeer effectieve vorm van bewegen is. Door het werken vanuit de ademhaling verlaagt Body and Mind het stressniveau en geeft de les een gevoel van welzijn en rust. Het mooiste is dat iedereen, ongeacht hoe fit iemand op dit moment is, deze les kan volgen.

Lesopbouw

Body&Mind begint met een op Tai Chi gebaseerde warming up. Deze is er niet alleen om je lichaam voor te bereiden op de les die komt, maar ook om je te helpen de dag achter je te laten door je te laten focussen op jezelf, je ademhaling, het hier en het nu. Hierna volgen een serie Yoga-oefeningen om je enkels, benen, billen en heupen meer kracht, uithoudingsvermogen en beweegruimte te geven. Vervolgens gaan we aan de slag met het versterken van je kern-spieren, het natuurlijk korset van buik- en rugspieren die je de hele dag staande en in beweging houdt. Deze combinatie van oefeningen verbetert je houding en coördinatie en geeft je meer energie. Tijdens de les zijn je schouders en armen steeds in beweging zodat ook die soepel blijven en spierconditie verbetert. Om je bewegingsbereik verder te vergroten gebruiken we draaiingen om je rug soepel te houden, van staartbotje tot schedel, en buigen en stretchen we voor flexibiliteit in onderrug en benen. We eindigen met een meditatieve relaxatie oefening, waarbij je je ademhaling gebruikt om bewust je lichaam te ontspannen en visualisaties om je geest een kalm gevoel van welzijn te geven.

Doelen Body&Mind

We eindigen met een meditatieve relaxatie oefening, waarbij je je ademhaling gebruikt om bewust je lichaam te ontspannen en visualisaties om je geest een kalm gevoel van welzijn te geven.In deze les is alle ruimte voor individuele doelstellingen. Zowel fysieke doelen (zoals "Ik wil mijn flexibiliteit vergroten" en "Ik wil een sterkere rug en soepeler schouders") als mentale doelen (zoals "Ik wil me beter in m'n vel voelen" en "Ik wil leren hoe ik mijn geest kalmeer") zijn welkom en hebben een plek bij Body&Mind. Maar ook als je niet echt een doel hebt, maar gewoon een uur lekker wilt bewegen als time-out van de rest van je week, ben je hier op zijn plaats.

Professionele docent

In een gemoedelijke sfeer waar je jezelf kunt zijn en veilig kunt bewegen binnen de grenzen van jouw kunnen leer je je lichaam beter kennen en gebruiken. Gecertificeerd docent Johan van Ingen geeft de Body&Mind les al meer dan 10 jaar met veel plezier en kunde. Hij zal je stimuleren je grenzen te verkennen en verleggen en kan ook uitstekend omgaan met (tijdelijke) blessures of beperkingen. De les wordt gegeven in een zaal met een spiegelwand zodat je de docent altijd goed kunt zien.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Body and Mind lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.

 

Dag Dag Begin Eind Les Niveau Leeftijd Docent Studio
wo woensdag 19:30 20:30 Body and Mind Alle niveaus 16+ Johan Studio 2
Dag Dag Begin Eind Les Niveau Leeftijd Docent Studio
wo woensdag 19:30 20:30 Body and Mind Alle niveaus 16+ Johan Studio 2