Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Klassiek Ballet in Enschede

Ballet saai en tuttig? Niet bij Focus! Daar zijn de lessen fun, leerzaam en uitdagend. Balletles wordt aangeboden voor dansers vanaf 6 jaar. Ook voor jou is er een passende les welke aansluit bij jouw leeftijd en niveau. Van absolute  beginner tot ver gevorderd.

Klik om af te spelen Klik om af te spelen

Kind en ontwikkeling

Kinderen weten heel goed wat ze willen. Daarom kun je bij Focus balletlessen volgen vanaf 4 jaar. Op een speelse manier starten we, met veel vrije bewegingen, improvisatie en grondoefeningen. Zo krijg je gevoel voor ritme en beweging. Aan de barre leren we de beginselen van Klassiek Ballet. Van eenvoudige plié’s en tendu’s tot relevé’s en retiré’s. Dit breiden we steeds verder uit. Daarbij ligt onze focus op het leren strekken van het lichaam, een rechte houding en het maken van sierlijke bewegingen.
Naar gelang de (technische) ontwikkeling vordert, kunnen kinderen vanaf 8 jaar al doorstromen naar een gevorderde les. Daarbij creëren we nog meer uitdaging in de oefeningen, sprongen en beginnen we met het aanleren van pirouettes.

Tieners en volwassenen

Uitdaging en lesplezier vinden we belangrijk. Daarom volg je les met leeftijdsgenoten, die op hetzelfde niveau dansen als jij. Ook als volwassene kun je starten als absolute beginner. Twijfel je over je niveau? Neem contact op voor een proefles. Dan bekijk je samen met de docente welke les het beste past.

Klik om af te spelen Klik om af te spelen

Lesopbouw

Iedere les start aan de barre. Daar warmen we het lichaam op. Vanaf les één werk je aan je houding, techniek en Klassiek Ballet vocabulaire. Vanuit het midden van de zaal werk je in de danslessen aan discipline, souplesse, kracht en coördinatie. Vanuit de diagonaal leer je korte combinaties met sprongen en draaien. Aan het einde van de les repeteer je een gezamenlijke choreografie.

Choreografie

Ook in de balletles werken we aan een choreografie. Het laatste deel van de les wordt besteed aan het instuderen en repeteren van een balletchoreografie, welke past bij het niveau en de leeftijd van de groep.

Met de volwasen gevorderde groep werken we ook aan repertoire. Tijdens de repetoire repetities leer je choreo's uit klassieke meesterwerken zoals het Zwanenmeer.

Professionele docente

In een veilige, professionele en vriendelijke sfeer waar dansplezier voorop staat, leggen we een gedegen basis. Balletdocente Saskia Padberg heeft de HBO opleiding Docent Dans afgerond in Arnhem en heeft veel ervaring in het geven van balletlessen.
De danszalen zijn uitgerust met verende balletvloeren. Dit voorkomt blessures en slijtage aan gewrichten. Natuurlijk zijn beide zalen voorzien van (dubbele) barres en (volledige) spiegelwanden. Zo kun je jezelf en de docente altijd goed zien.

Van Balletles heeft iedereen een hele danscarrière profijt. Het vormt de basis voor veel verschillende dansstijlen, waaronder Freestyle Jazz en Modern.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Ballet lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.