Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Acro Jazz in Enschede - Uniek in Twente!

Houd je van turnen, maar vind je dansen ook super leuk? Kun je niet kiezen tussen sport of ballet? Dan doe je het gewoon tegelijkertijd!

Wat is Acro Jazz?

Acro Jazz is de dansstijl waarbij acrobatiek (turnen) gecombineerd wordt met dans. Je leert elementen als handstand, radslag en flikflak en verwerkt dit in toffe choreografiën. Acrobatiek past in veel dansstijlen, zoals Jazz en Modern. De basis van Acro Jazz zijn kracht, lenigheid, turn- en danstechnieken. Focus is de enige dansstudio in Twente en Overijssel waar deze unieke combinatie van turnen en dansen aangeboden wordt.

Geniet van de sport van het turnen en de kunst van het dansen met Acro Jazz!

Acro Jazz geeft de danser een coördinatie en spierbeheersing in alle extremiteiten (benen en armen) van het lichaam. Tijdens de acro jazz lessen wordt dit aangeleerd via elementen uit het turnen, maar ook door uitgebreid te werken aan grondwerk en danstechniek. Deze combinatie geeft de danser een sterke beheersing en kennis van het eigen lichaam.

Daarnaast speelt Acro Jazz een steeds grotere rol in internationale dansproducties. Het is een belangrijke vaardigheid voor iedereen, die meer wil kunnen in de danswereld. Denk bijvoorbeeld aan de voorstellingen van Cirque du Soleil, die voor een groot deel worden opgevoerd door dansers met een sterke acrobatische achtergrond. Ook in de musical en commerciële danswereld is er een grote vraag naar dansers, met een acrobatiek achtergrond.

Lesopbouw

Een Acro Jazz les bestaat uit een uitgebreide warming-up waar gewerkt wordt aan de lenigheid en (arm)kracht van de dansers. Daarna werken we aan acrobatische elementen. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan de basis techniek van handstanden en radslagen en wordt toegewerkt naar bijvoorbeeld flikflakken en radslagen zonder handen. Daarbij start iedere danser op het eigen niveau en wordt een individuele ontwikkelingslijn uitgestippeld. Zo kan ieder zich maximaal ontwikkelen.

Met acrobatiek geef je dans een spectaculaire draai.

Choreografie

De intergratie van turnelementen in de danstechniek vormt een belangrijke onderdeel van de lessen. Naast de warmingup en krachttraining wordt er elke les tijd besteed aan een choreografie, waarbij acrobatische elementen ingevoegd worden in de dans. Deze choreografie zal verschillende Jazzdansstijlen combineren voor een zo breed mogelijke basis van de danser. Het mooie van Acro Jazz is dat het werkt met het vergroten van het vertrouwen op je eigen lichaam en het vertrouwen op elkaar.

Volg vrijblijvend een proefles

Hieronder vind je het overzicht van de huidige Acro Jazz lessen. Met de knop "Proefles plannen" plan je voor jouw kind vrijblijvend een proefles op een datum naar keuze.