Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png
2016-08-19 22:36:20 Focus
1 september

Start van seizoen 2015-2016

Voor de meesten van jullie zijn school, studie of werk weer begonnen na een heerlijke vakantie. Ook Focus! heeft tijdens de zomer een aantal weken dicht gezeten, maar dat houdt niet in dat er niet is gewerkt. In deze blog geven we een kijkje achter de schermen van een dansstudio tijdens de zomervakantie.

Start van het seizoenNadat de laatste lessen in juni zijn gegeven, is de studio een weekje dicht geweest. De week erna was het echter weer volop acticiviteit. De Bootcamp moest worden voorbereid. Tijdens de Bootcamp, in de derde week van de vakantie, hebben veel mensen die niet zo lang zonder dansen konden een week lang twee lessen per dag gevolgd. Daarmee konden ze kennis maken met de verschillende dansstijlen en zijn er leuke choreografieën aangeleerd. Wie weet zien jullie hier in de lessen nog iets van terug…

Daarna volgde een periode van administratie en toekomstplannen maken. Want er gaan leuke dingen gebeuren in het nieuwe seizoen! Zo is er aan het einde van dit seizoen weer een grote voorstelling in het theater.  Hiervoor is een verhaal geschreven en muziek uitgezocht. Binnenkort gaan de mensen die hierbij betrokken zijn verder met het plannen van de voorstelling. En na de herfstvakantie worden de eerste lessen al gegeven waarbij je gaat werken aan jouw dans in die voorstelling. Spannend, dus!

Natuurlijk zijn er tot aan de herfstvakantie ook lessen. En deze zijn ook samengesteld. De muziek moet worden uitgezocht (want jullie willen natuurlijk wel op leuke muziek dansen) en de danspassen zijn uitgewerkt in leuke choreo’s. In de periode tot aan de herfstvakantie wordt gewerkt aan het aanleren van technieken, die straks ook in de voorstelling worden gebruikt.

Ook zijn er andere leuke evenementen gepland. Dus hou de agenda in de gaten voor de kinderdisco’s en optredens die gaan plaats vinden. De komende week kan iedereen nog gezellig een les meekijken en meedoen. Dus heb je vriendjes of vriendinnetjes die dansen eigenlijk ook heel leuk vinden, neem ze dan mee.

We hopen dat iedereen goed is uitgerust na de vakantie en zin heeft in het nieuwe seizoen! Wij wel!

Team Focus!