Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png
2020-11-20 16:39:07 Focus
20 november

5 misverstanden over Yoga

5. Yoga is zweverig

Wierook, klankschalen en gekleurde gewaden? Niet in de Yogalessen die wij geven. Nouja, je zult vast eens een klankschaal horen. Maar er is niets zweverigs of ongrijpbaars aan Yoga. De oefeningen, poses en technieken die je leert zijn heel concreet en hebben meteen effect op lichaam en geest. Niet vreemd, want in een Yogales verbrand je tussen 200 en 600 calorieën per uur. Daar is niets zweverigs aan. 

4. Yoga is saai

Stil zitten, mediteren en poses lang vasthouden. Misschien is dit het beeld dat je van Yoga hebt? Lang niet iedere les is hetzelfde. Er zijn zoveel Yogastijlen als dat er Yogadocenten zijn! Daarbij zit vast een les en docent die jou wél aanspreken. Wat dacht je van de Power Yoga lessen die je in veel sportscholen ziet. Of Flow Yoga, waar alle poses in elkaar doorlopen en je nergens stil zit. Noem dat maar saai!

3. Yoga is voor vrouwen

Yoga bij Focus in Enschede

Toegegeven: google het woord Yoga en op de eerste pagina zie je onder afbeeldingen alleen maar vrouwen staan. Maar de eerste duizenden jaren werd Yoga alleen door mannen beoefend. En loop je een gemiddelde Yogales binnen, dan zie je dat de verhouding mannen en vrouwen in balans is. Waarom? Omdat Yoga niet alleen ontspanning is, maar juist inspanning! En mannen vinden het heerlijk om zich een uur (of langer) op een matje van 1 bij 2 in het zweet te werken! Vrouwen trouwens ook.

2. Yoga is voor veganisten

De tijd dat iedere Yogi, een Yogabeoefenaar, veganist is, is allang voorbij. En nee, ze zijn ook niet allemaal hippies en geitenwollensokkendragers. Yoga is voor iedereen! Yoga maakt je bewuster van je gedachten en keuzes, in de les en daarbuiten. Daar past iedere leefstijl bij. Of je wel of geen vlees eet, het is allemaal oke.

1. Voor yoga moet je lenig zijn


Yoga kent veel uitdagende poses, waarbij het lichaam lijkt te zijn verwikkeld in een onmogelijke knoop. Dat is voor velen een schrikbeeld en een drempel om met Yoga te beginnen. Dat je voor Yoga lenig moet zijn is het grootste misverstand dat in de Westerse wereld bestaat. Yoga gat niet over goed of fout of het meten van prestaties en lenigheid. Het gaat om de aandacht naar binnen keren en luisteren naar jouw lichaam. Er zal altijd iemand zijn die leniger is dan jij bent. Maar de kunst is met volle aandacht op je mat en bij jezelf te zijn.
.