Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Algemeen

Wanneer kan ik instromen?

Starten bij Focus! kan het hele jaar door. Je hoeft niet te wachten tot er een nieuw seizoen begint. Voor sommige lessen hebben we een wachtlijst. Je wordt hierover automatisch bericht bij inschrijving. Indien mogelijk stellen we je een alternatieve les voor.

Hoe lang duurt een seizoen?

Het reguliere dansseizoen loopt van 1 september tot en met 30 juni. De actuele data van het seizoen vind je hier.

Zijn er lessen tijdens de schoolvakanties?

Tijdens de landelijk vastgestelde basisschoolvakanties voor de regio noord en tijdens feestdagen zijn er geen lessen en is de studio gesloten.

Is dansen ook voor jongens?

Jazeker! Maar alleen voor stoere jongens met lef. Het is best een kunst om jezelf tussen al die meiden staande te houden. Maar er zijn veel jongens, die met ontzettend veel plezier bij Focus! dansen.

Waarom kledingvoorschriften?

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Tijdens de les wil je geen blessures of verwondingen oplopen. Bij de lessen van Focus! is het daarom niet toegestaan om sieraden te dragen en geldt er voor de meeste lessen een kledingvoorschrift. Zo kan de docent zien of je de juiste spieren gebruikt en of je de aangeboden techniek jezelf eigen maakt.

Waar koop ik danskleding?

Gewoon in de dansstudio. Het grootste deel van de collectie die wij ook in kledingvoorschriften hanteren, hangt in de lounge. Wil je iets specifieks bestellen? Dan kan dat via de Balleterie.nl Zij leveren je producten thuis of in de studio af. Voordeel van het ophalen van de kleding in de studio, is dat je het meteen kunt ruilen als het niet past.

Organiseren jullie ook feestjes?

Jazeker! Van een basic dansworkshop tot complete disco's. Voor meer informatie over de kinderfeesten en vrijgezellenfeest kijk je op www.focusstudio.nl.

 

Ballet

Wanneer mag ik op spitzen?

Om op spitzen te kunnen dansen heb je een goede techniek nodig, flexibele voeten en sterke enkels. Dit bouw je op door wekelijkse balletlessen te volgen. Heb je minstens drie jaar balletervaring en denk je dat je klaar bent voor spitzen? Vraag dan je balletdocent om advies. Deze kan meteen zien of je voeten flexibel én sterk genoeg zijn.

Ben ik te oud voor ballet?

Bij Focus! ben je nooit te oud om te leren. Er zijn lessen voor alle leeftijden en niveaus. Dus ook als je 20-, 30- of 80-plus bent en de beginselen wil leren van Ballet zit je bij Focus! goed.

 

Leden

Hoe log ik in op de ledenpagina?

Bovenaan iedere pagina op deze website zie je de login voor de ledenpagina. Inloggen kan met je lidnummer en je wachtwoord. Als je nog geen wachtwoord hebt kan je die aanvragen door naast de inlog-knop op het vraagteken te klikken. Vul vervolgens je lidnummer en e-mailadres in en klik op de verstuur-knop.

Lukt het niet? Neem dan contact op, of vraag aan de balie of we je een wachtwoord kunnen toesturen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten!?

Geen nood! Een nieuw wachtwoord is zo aangevraagd. Je kan een nieuw wachtwoord aanvragen door naast de inlog-knop op het vraagteken te klikken. Vul vervolgens je lidnummer en e-mailadres in en klik op de verstuur-knop.

Lukt het niet? Neem dan contact op, of vraag aan de balie of we je een wachtwoord kunnen toesturen.

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Nee. Uit veiligheidsoverwegingen, met het oog op uw privacy, is het niet mogelijk om een ander wachtwoord aan te maken.

Ik ontvang geen Focus!-mails?

Verifieer of de administratie van Focus! jouw actuele e-mailadres gebruikt. Indien dit het geval is kan het zijn dat de mails bij ongewenste mails terecht komen of door een spamfilter worden tegengehouden. Door @focusstudio.nl toe te voegen aan je adresboek, weet je zeker dat Focus!-mails niet worden geblokkeerd.

Moet ik mij afmelden voor een les wanneer ik niet kan?

Focus! stelt het op prijs wanneer je je tijdig afmeldt voor een les indien je verhindert bent. Dit kan via de ledenpagina of telefonisch via 053-4317332.

Mag ik lessen inhalen?

Als een leerling voorafgaand aan de les zich telefonisch, via de ledenpagina of per e-mail afmeldt, mag de les binnen  een  maand  worden ingehaald.

Wat is bartegoed?

Bartegoed is een digitale betaling waarmee consumpties en merchandise kunnen worden afgerekend in de studio. Het bartegoed kan worden opgewaardeerd bij de receptie en wordt bij de eerst volgende incasso automatisch van je rekening afgeschreven. Hoeveel bartegoed je wilt opwaarderen bepaal je helemaal zelf. Het bartegoed is onbeperkt geldig.

 

Administratie

Wat betaal ik voor een les?

Het lesgeld wordt via incasso maandelijks of per termijn voldaan. Het lesgeld is afhankelijk van de duur van de les en is dus niet leeftijdgebonden. Bekijk een overzicht van tarieven.

Betaal ik administratiekosten?

Als nieuw lid betaal je voor de reguliere lessen eenmalig adminsitratiekosten á € 10,-.

Waar vind ik de facturen?

Facturen kun je altijd online inzien door in te loggen op de ledenpagina. De login vind je bovenaan iedere pagina.

Kan ik lesgeld contant betalen?

Ja, indien je het lesgeld voor het hele seizoen wilt voldoen, mag dit contant worden afgerekend bij de receptie. Alle overige betalingen van lesgelden vinden plaats via automatische incasso.

Wanneer wordt er geïncasseerd?

Het lesgeld wordt geïncasseerd voorafgaand aan de maand waarover deze verschuldigd is. Incasso's worden de 22e van de maand aan de bank aangeboden. Een eerste incasso duurt ongeveer 9 dagen om te verwerken. De daarop volgende incasso's duren 6 dagen om te verwerken, en worden rond de 28e van de maand van je rekening afgeschreven.

Heb ik teveel betaald?

Bij de eerste incasso betaal je € 10,- administratiekosten.  Het lesgeld wordt voorafgaand aan de maand waarover deze verschuldigd is geïncasseerd.  Het kan daarom voorkomen dat er bij de eerste incasso twee maanden in rekening worden gebracht. Je kunt online inzien wat je hebt betaald en waarvoor. De facturen vind je op onze ledenpagina.

Betaal ik lesgeld in de zomervakantie?

Tijdens de zomervakantie is er een lessenstop. Dan vervallen alle reguliere lessen en is er geen lesgeld verschuldigd. Er zijn in de zomer aangepaste activiteiten waarvoor je je apart kunt opgeven.

Kan ik een blessure-stop aanvragen?

Als je langere tijd uit de running bent, kun je met de overhandiging van een doktersverklaring van huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut een blessure-stop aanvragen. De aanvraag verloopt via de administratie. Tijdens een blessure-stop wordt de plek in jouw les voor jou bewaard, met een maximum duur van twee maanden. Tijdens de blessure-stop betaal je 10% van je normale lesgeld.

Moet ik mij uitschrijven aan het eind van het seizoen?

Leerlingen blijven lid tot wederopzegging. Wil je stoppen bij Focus! dan kun je je via de ledenpagina uitschrijven.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Via de ledenpagina kun je je uitschrijven.

Wat is de opzegtermijn?

Er wordt een opzegtermijn van één maand gehanteerd.

Kan ik pinnen?

Ja, in de studio is is een pinautomaat aanwezig.

Kan ik een tweede e-mailadres doorgeven?

Nee. Helaas kan ons systeem maar een e-mailadres per klant verwerken. Daarom raden wij aan dat dit het e-mailadres is van degene die ook de betalingen verzorgt.