Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Algemeen

Wanneer kan ik instromen?

Starten bij Focus kan het hele jaar door. Je hoeft niet te wachten tot er een nieuw seizoen begint. Voor sommige lessen hebben we een wachtlijst. Je wordt hierover automatisch bericht bij inschrijving. Indien mogelijk stellen we je een alternatieve les voor.

Hoe lang duurt een seizoen?

Het reguliere dansseizoen loopt van september tot en met juni of juli, afhankelijk van hoe de zomervakantie valt voor de regio Enschede. De actuele data van het seizoen vind je hier.

Zijn er lessen tijdens de schoolvakanties?

Tijdens de landelijk vastgestelde basisschoolvakanties voor de regio noord en tijdens feestdagen zijn er geen lessen en is de studio gesloten.

Is dansen ook voor jongens?

Jazeker! Maar alleen voor stoere jongens met lef. Het is best een kunst om jezelf tussen al die meiden staande te houden. Maar er zijn veel jongens, die met ontzettend veel plezier bij Focus dansen.

Waarom kledingvoorschriften?

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Tijdens de les wil je geen blessures of verwondingen oplopen. Bij de lessen van Focus is het daarom niet toegestaan om sieraden te dragen en geldt er voor de meeste lessen een kledingvoorschrift. Zo kan de docent zien of je de juiste spieren gebruikt en of je de aangeboden techniek jezelf eigen maakt.

Waar koop ik danskleding?

Gewoon in de dansstudio. Het grootste deel van de collectie die wij ook in kledingvoorschriften hanteren, hangt in de onze eigen shop. Wil je iets specifieks bestellen? Dan kan dat via de https://shop.focusstudio.nl/nl/. Je kunt onze producten bij je thuis laten bezorgen of afhalen in onze eigen shop. Voordeel van het ophalen van de kleding in onze shop, is dat je het meteen kunt ruilen als het niet past.

Organiseren jullie ook feestjes?

Jazeker! Van een basic dansworkshop tot complete disco's. Voor meer informatie over de kinderfeesten en vrijgezellenfeest kijk je op https://www.focusstudio.nl/Activiteiten/Feesten

 

Ballet

Wanneer mag ik op spitzen?

Om op spitzen te kunnen dansen heb je een goede techniek nodig, flexibele voeten en sterke enkels. Dit bouw je op door wekelijkse balletlessen te volgen. Heb je minstens drie jaar balletervaring en denk je dat je klaar bent voor spitzen? Vraag dan je balletdocent om advies. Deze kan meteen zien of je voeten flexibel én sterk genoeg zijn.

Ben ik te oud voor ballet?

Bij Focus ben je nooit te oud om te leren. Er zijn lessen voor alle leeftijden en niveaus. Dus ook als je 20-, 30- of 80-plus bent en de beginselen wil leren van Ballet zit je bij Focus goed.

 

Leden

Wat is Mijn Focus??

Speciaal voor Focus-leden is de Mijn Focus Web App ontworpen. Zo kan elk lid inloggen op zijn of haar persoonlijk portal "Mijn Focus": https://mijn.focusstudio.nl

Op deze pagina's kan je veel administratieve zaken zelf regelen, e-mails kunt teruglezen en contact opnemen:

  • Je kunt er ons nieuws, onze agenda en het lesrooster bekijken
  • Je kunt afmelden voor een les
  • In jouw persoonlijke lesoverzicht kan je kledingvoorschriften en andere informatie over je les terugvinden
  • Je kunt je persoonlijke gegevens inzien en wijzigingen doorgeven
  • Je kunt een tweede of zelfs een derde e-mailadres doorgeven
  • Je kunt je facturen inzien en downloaden voor je eigen administratie
  • Je kunt e-mails en berichten van Focus lezen en contact met ons opnemen

Op Mijn Focus log je in met je lidnummer en je wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord? Klik dan op de rode knop "Wachtwoord aanvragen", vul je lidnummer en e-mailadres in en klik ter bevestiging op de blauwe knop "Wachtwoord aanvragen". Je krijgt dan een wachtwoord per e-mail toegestuurd.

Hoe log ik in op Mijn Focus?

Surf op naar https://mijn.focusstudio.nl. Daar kan je inloggen met je lidnummer en je wachtwoord.

Als je nog geen wachtwoord hebt kan je die aanvragen. Klik daarvoor op de rode knop "Wachtwoord aanvragen", vul je lidnummer en e-mailadres in en klik ter bevestiging op de blauwe knop "Wachtwoord aanvragen". Je krijgt dan een wachtwoord per e-mail toegestuurd.

Lukt het niet? Neem dan contact op, of vraag aan de balie of we je een wachtwoord kunnen toesturen.

Mijn Focus als App op je telefoon?

Je kunt "Mijn Focus!" ook vastzetten aan het startscherm van je telefoon of tablet, waardoor de ledenpagina's veranderen in een heuse app. Op Android telefoons bezoek je in je browser https://mijn.focusstudio.nl en scrollt naar beneden. Druk daar op de groene knop om de app vast te zetten/te installeren. Zie je geen groene knop, of heb je een Apple-device? Geen probleem: tap op de menu-knop of op de deel-knop en kies voor "Toevoegen aan startscherm".

Ik ben mijn wachtwoord vergeten!?

Geen nood! Een nieuw wachtwoord is zo aangevraagd. Je kan te allen tijde een nieuw wachtwoord aanvragen.

Ga naar https://mijn.focusstudio.nl en klik op de rode knop "Wachtwoord aanvragen", vul je lidnummer en e-mailadres in en klik ter bevestiging op de blauwe knop "Wachtwoord aanvragen". Je krijgt dan een wachtwoord per e-mail toegestuurd.

Lukt het niet? Neem dan contact op, of vraag aan de balie of we je een wachtwoord kunnen toesturen.

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Nee. Uit veiligheidsoverwegingen, met het oog op uw privacy, is het niet mogelijk om een ander wachtwoord aan te maken.

Ik ontvang geen Focus-mails?

Verifieer of de administratie van Focus jouw actuele e-mailadres gebruikt. Indien je e-mailadres klopt kan het zijn dat de mails bij ongewenste mails terecht komen of door een spamfilter worden tegengehouden. Dit wil vooral nog wel eens gebeuren bij @outlook.com/nl, @hotmail.com/nl, @live.com/nl en @msn.com/nl e-mailadressen. Door @focusstudio.nl toe te voegen aan je adresboek, weet je zeker dat Focus-mails niet worden geblokkeerd.

Moet ik mij afmelden voor een les wanneer ik niet kan?

Focus stelt het op prijs wanneer je je tijdig afmeldt voor een les indien je verhinderd bent. Dit kan via Mijn Focus.

Mag ik lessen inhalen?

Als een leerling voorafgaand aan de les zich via "Mijn Focus" afmeldt, mag de les binnen een maand worden ingehaald.

Wat is bartegoed?

Bartegoed is een digitale betaling waarmee consumpties en merchandise kunnen worden afgerekend in de studio. Het bartegoed kan worden opgewaardeerd bij de receptie en wordt contant betaald of bij de eerst volgende incasso automatisch van je rekening afgeschreven. Je kunt je bartegoed in stapjes van € 5,- verhogen. Het bartegoed is onbeperkt geldig.

 

Administratie

Wat betaal ik voor een les?

Het lesgeld wordt via incasso maandelijks of per termijn voldaan. Het lesgeld is afhankelijk van de duur van de les en is dus niet leeftijdgebonden. Bekijk een overzicht van tarieven.

Betaal ik administratiekosten?

Als je je inschrijft voor lessen betaal je voor de reguliere lessen € 15,- administratiekosten. Bestaande leden die voor 1 augustus via Mijn Focus hun leskeuze voor het nieuwe seizoen bevestigen, betalen geen administratiekosten.

Waar vind ik de facturen?

Facturen kun je altijd online inzien door in te loggen op Mijn Focus

Kan ik lesgeld contant betalen?

Ja, indien je het lesgeld voor het hele seizoen wilt voldoen, mag dit contant worden afgerekend bij de receptie. Alle overige betalingen van lesgelden vinden plaats via automatische incasso.

Wanneer wordt er geïncasseerd?

Het lesgeld wordt geïncasseerd voorafgaand aan de maand waarover deze verschuldigd is. Incasso's worden de 22e van de maand aan de bank aangeboden. Een eerste incasso duurt ongeveer 9 dagen om te verwerken. De daarop volgende incasso's duren 3 dagen om te verwerken, en worden rond de 25e van de maand van je rekening afgeschreven.

Heb ik teveel betaald?

Het lesgeld wordt voorafgaand aan de maand waarover deze verschuldigd is geïncasseerd.  Het kan daarom voorkomen dat er bij de eerste incasso twee maanden in rekening worden gebracht. Ook kan het zijn dat er administratiekosten in rekening zijn gebracht, bijvoorbeeld omdat je een nieuw lid bent. Je kunt online inzien wat je hebt betaald en waarvoor. De facturen vind je op Mijn Focus.

Betaal ik lesgeld in de zomervakantie?

Tijdens de zomervakantie is er een lessenstop. Dan vervallen alle reguliere lessen en is er geen lesgeld verschuldigd. Er zijn in de zomer aangepaste activiteiten waarvoor je je apart kunt opgeven.

Kan ik een blessure-stop aanvragen?

Als je langere tijd uit de running bent, kun je met de overhandiging van een doktersverklaring van huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut een blessure-stop aanvragen. De aanvraag verloopt via de administratie. Tijdens een blessure-stop wordt de plek in jouw les voor jou bewaard, met een maximum duur van twee maanden. Tijdens de blessure-stop betaal je 10% van je normale lesgeld.

Moet ik mij uitschrijven aan het eind van het seizoen?

Leerlingen blijven lid tot wederopzegging. Wil je stoppen bij Focus dan kun je je via Mijn Focus uitschrijven.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Wil je stoppen bij Focus dan kun je je via Mijn Focus uitschrijven, of schriftelijk per e-mail aan administratie@focusstudio.nl

Wat is de opzegtermijn?

Bij Focus hebben we een opzegtermijn van een volledige kalendermaand. Bijvoorbeeld je mailt of geeft op 'Mijn Focus' door dat je je wilt uitschrijven (op 14 september 2021), dan word je uitgeschreven per 1 november 2021.

Kan ik pinnen?

Ja, in de studio is is een pinautomaat aanwezig.

Kan ik een tweede e-mailadres doorgeven?

Via "Mijn Focus" kan je nu ook een tweede en een derde e-mailadres doorgeven. Als je ingelogd bent klik je in het menu op "Mijn gegevens" en scroll je naar beneden. Met de gele ronde knop kan je e-mailadressen toevoegen. Je kunt ook zelf kiezen welke berichten je wilt onvangen: berichten die alleen voor jou bestemd zijn, berichten die aan jouw groep gestuurd zijn en/of berichten die gaan over financiële en contractuele zaken. Handig, zo weet je zeker dat je nooit meer belangrijke informatie mist!