Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Schoolaanbod PO, VO & SO in Enschede

Klik om af te spelen

Dans-, theater- én muziekworkshops voor scholen en BSO's in en rond Enschede. Vanaf groep 1 primair onderwijs tot en met de laatste klas voortgezet onderwijs, Focus heeft alles in huis om een onvergetelijke dag te verzorgen. Of het nu gaat om een lessenserie, losse workshop, dagproject op maat of voorstelling. Onze docenten trekken alles uit de kast om jullie schoolproject te doen slagen.

Online & Offline aanbod

In een ideale situatie geven we alle lessen en workshops live, op locatie. Toch kan het voorkomen dat dit niet mogelijk is. Daarom is al ons aanbod ook online te volgen. Via videolessen of interactieve livestreams, welke zowel thuis als in de klas gevolgd kunnen worden.
Ook is het mogelijk om les te volgen in een van de studio's aan de Zuiderspoorstraat 7.

Dans

Als grootste aanbieder van dans, kun je kiezen uit alle stijlen die je kunt bedenken. Lekker een uur swingen met jouw klas is met Focus altijd een feest! Ballet, Hip Hop of een lesuur Jazzdance zijn zowel rechtstreeks via de dansstudio als wel in het Enschedese Cultuurmenu te boeken. Jaarlijks worden er nieuwe uitdagende lessen ontwikkelt, waarbij dans wordt gecombineerd met schoolvakken als geschiedenis en biologie. Hieronder het huidige aanbod van PO workshops:

Groep 1 & 2

Groep 3, 4 & 5

Groep 4 t/m 8

 
Circus Yoga Circus Yoga  Dansen zonder (land)grenzen
Ik hou niet van spinnen Op pad naar... jungle stad!  Dans de geschiedenis
Pas op! Een krokodil op school! Dansend door de seizoenen (alleen groep 3)  
Dansend door de seizoenen Dans de geschiedenis (alleen groep 3)  
Welkom in het danskasteel!    
Drakenpost    
De luiaard - die niet lui was?    

Musical in de klas!

Theater

Theater is fun! Theater is bevrijdend! In de theaterles leren kinderen vrij én zichzelf zijn. Inleven in een personage, samenwerken, improvisatie en samen een verhaal vertellen staan centraal in alle theaterlessen.
Zoek je als leerkracht van groep 8 ondersteuning bij de jaarlijkse musical? Geen probleem! Onze doorgewinterde docenten helpen je om een onvergetelijke productie neer te zetten. Van regie en choreografie, tot het maken van een goede planning.

Alle groepen

Theater in de klas

Musical in de klas!

Muziek

Van ritmes tot een klassen performance. Laat je verrassen door onze muzikale docenten! Zij nemen jou en je klas mee op een muzikaal avontuur. Ontdek nieuwe instrumenten en geluiden. Leer ritmes spelenderwijs ontdekken. Of werk aan een klassikale performance, waarbij muziek en dans worden gecombineerd. In muziek zit zo veel meer dan je denkt!

Groep 1 & 2

Groep 3, 4 & 5

Groep 6, 7 & 8

 
Het muzikaal dierenbos De Vier muzikale seizoenen Graphic body percussion 

Voorstellingen

Jaarlijks maakt Focus een schoolvoorstelling, gespeeld door docenten, dansers, zangers en acteurs van de Enschedese dansstudio. Dit seizoen speelt Focus "Elke Muis is een Held" voor de groepen 1, 2 & 3. Voor de groepen 3 t/m 8 is de voorstelling "Wij zijn anders" waarbij wordt gevierd dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Deze voorstellingen worden op school gespeeld, maar zijn ook in een online variant verkrijgbaar. Vanaf het seizoen 2021-2022 worden onderstaande voorstellingen ook in het theater aangeboden.

Elke Muis is een Held (4+)
Wij zijn anders (7+)

Speciaal Onderwijs

Ook voor het Speciaal Onderwijs is Focus dé aanbieder voor scholen in Twente. Omdat iedere SO school én hun klassen uniek zijn, worden alle workshops voor het Speciaal Onderwijs op maat verzorgd. Aan de hand van de input van de leerkracht, gaat dansdocente en danstherapeute Ragna Wetzels voor jouw groep aan de slag.

Alle klassen

Workshops op maat Speciaal Onderwijs

Voortgezet onderwijs en BSO

Zoek je als BSO een groepsactiviteit? Of wil je een project op maat voor het VO? We komen graag langs en denken mee! Wil je liever een workshop op locatie in onze studio's? Ook dat kan! Neem vrijblijvend contact op.

Docenten

Alle docenten van Focus hebben veel ervaring in het PO, VO en SO. Naast dat Focus medewerkers docent zijn, hebben ze vele andere kwaliteiten die helpen jullie een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo zijn er dans- en muziektherapeuten, turnleiders en uitvoerend artiesten die nét dat magische element kunnen brengen in jouw klas.

Francesco Bekkema Ragna Wetzels

Francesco Bekkema

Ragna Wetzels

Geertrui van der Straeten

Eigenaar - Docent dans, musical en theater Coordinator Cultuurmenu Focus - docente dans, theater en danstherapeut Docente muziek

Contact

Voor boekingen uit het Cultuurmenu kun je rechtstreeks naar https://cultuurmenu.org/aanbod/ en gebruik links boven het trefwoord "Focus". Voor vragen kun je mailen met de coordinator van het Cultuurmenu voor Focus: Ragna Wetzels.

Voor boekingen buiten het Cultuurmenu, vragen of meer informatie kun je ons mailen.