Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Cursus theater in Enschede

Ben je gek op toneelspelen? Verkleden in prachtige kostuums en doen alsof je iemand anders bent? Dan is de korte cursus Theater de place to be! In 12 theaterlessen, voor kids vanaf 6 jaar werk je aan houding, stemgebruik, inleving en performance in wekelijkse spellessen van 60 minuten.  Aan het eind van de cursus presenteer je wat je hebt geleerd in een mini theatervoorstelling.

Toneelspelen

In een groep van maximaal 16 kinderen volg je les in spel, stemvorming en beweging. De eerste toneellessen werken we aan vrije associatie en het durven uiten van je ideeën en gevoelens. Zelf bewegingen en geluiden bedenken en daarmee spelen en ontdekken. Kopieëren en uitvergroten. Karakters verzinnen uit het dagelijks leven en uit je fantasiewereld en deze tot leven brengen.Focus! leerllingen spelen in een professionele Opera.
Daarna ligt de nadruk op speltechniek.  Op basis van improvisatieoefeningen ga je scènes spelen. Eerst alleen, dan in duo's en in de loop van de cursus met steeds meer spelers op de vloer.
Aan de hand van stemvorming maken we karakters nog levendiger.

In de theaterles gebruik je het hele lichaam. Focus! werkt vanuit een fysieke basis in theater/acteren. Zo komt onder andere de Woudenberg methode aanbod. Waar we gevoelens en elementen koppelen aan ons lichaam. Met hulp van symbolen (bijvoorbeeld dieren) maken we dit begrijpelijk voor de belevingswereld van het kind.

Zelfvertrouwen

Werken aan zelfvertrouwen, lef en samenwerken spelen in een grote rol in de cursus Theater. Niet alleen in de theaterles is het belangrijk om jezelf te kunnen zijn en te durven zeggen wat je vindt en denkt. Spelvormen met vrije associatie en partnerwerk vormen de basis in de toneelles.
Zo ben je klaar bent om voor een grote groep mensen een mini voorstelling te spelen. Dit doen we in een veilige en gezellige sfeer en omgeving.

Alle facetten van theater

Naast speltechniek, oefeningen en theatergames leer je alles over toneelspelen. Want er komt best veel kijken bij het maken en instuderen van een scène:

  • rol verdieping
  • hoe leer je teksten uit je hoofd
  • hoe zorg je ervoor dat je verstaanbaar bent
  • wat doen licht en kostuums voor je

Dit is een kleine greep uit de vele facetten van het theater. Samen met speldocent Francesco Bekkema ga je aan de slag en leer je alles over toneelspelen en theatermaken.

Waar en wanneer?

De Theatercursus bestaat uit 12 lessen van elk 60 minuten. De lessen worden gegeven in de studio's van Focus! Je vindt Focus! aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede.
Focus! is een professionele theaterschool. Dit betekent dat je les volgt in een theaterzaal met op verende vloeren. Dit beschermt je gewrichten en voorkomt blessures. Wel zo prettig! Over de hele breedte van de zaal is er een spiegelwand. Zo kun je jezelf én de docent altijd goed zien.

Data

Gratis proefles4 november
November 11, 18, 25
December 2, 9, 16 en 23
Januari 13, 20, 27
Februari 3

De lessen zijn iedere zaterdag van 12:00 tot 13:00 uur.  Met uitzondering van de Kerstvakantie.

Doe mee!

Meld je aan voor een proefles! De gratis proefles is zaterdag 4 november. Mail je naam, dan ontvang je meer informatie.

Inschrijven voor de cursus kan hier. Voor de cursus betaal je € 99,95 voor 11 lessen en één gratis proefles. Wil je liever in twee termijnen betalen? Dan bedraagt het cursusgeld € 55,- per termijn. Voor cursussen betaal je bij Focus! geen administratiekosten.