Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Cursus Tapdans in Enschede

Tapdansen is meer dan alleen bewegen. Tapdans is samen muziek maken! Van basic stamps en steps, naar de buffalo en timesteps.  Je leert het in deze veelzijdige cursus Tapdans!

Play, music & rhythm

Iedere tapdansles wordt er gewerkt aan basistechniek en ritmiek. Je leert op allerlei muziekstijlen te dansen, van Broadway classics tot en met de hits van nu. Je danst Showtap: licht, helder en expressief. Zoals je het vroeger zag in de zwart-wit-films met Fred Astaire en Shirley Temple. En meer recent in musicals als The Book of Mormon en Billy Elliot. Daarin komen alle bekende tap passen en combinaties voor.

Goede danstechniek is erg belangrijk. Daarom begin je met een grondige warming-up. Maken eerst het hele lichaam los - dansen doe je tenslotte niet alléén met je voeten. Dan besteed je ten minste 20 minuten aan technische oefeningen. Zo leer je de bewegingen correct en veilig uit te voeren. Ook raak je bekend met het tapdans vocabulaire.
Het tweede deel van de les breng je de geleerde passen in praktijk, in een showy choreografie. Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan je houding, presentatie en uitstraling.  Plezier staat hierbij voorop!

Waar en wanneer?

De cursus Tapdans bestaat uit een blok van 10 lessen van 75 minuten. De lessen worden gegeven in de studio's van Focus! Je vindt Focus! aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede
Je krijgt les van Francesco Bekkema, docent en eigenaar van Focus! Hij zal je met veel enthousiasme door de cursus gidsen, zodat je wekelijks met veel plezier al tappend naar huis gaat.
Focus! is een professionele dansschool. Dit betekent dat je danst op verende dansvloeren. Dit beschermt je gewrichten en voorkomt blessures. Wel zo prettig! Over de hele breedte van de zalen is er een spiegelwand. Zo zie je jezelf en de docent altijd!

Tapdans - muziek maken met je voeten

Data

december 6, 13, 20 en 27
januari 3, 10, 17, 24 en 31
februari 11, 18 en 2
   

Leeftijd & Niveau

De lessen zijn iedere donderdag van 20:15 uur tot 21:30 uur met uitzondering van de basisschoolvakanties.

De cursus is voor dansers v.a. 16 jaar. Dat wil zeggen dat je in een diverse groep les hebt. Zowel jongeren, jong volwassen als volwassen dansen gezamenlijk. Wij denken dat je komt om lekker te dansen, te genieten en iets te leren. Leeftijd is daarbij ondergeschikt. Motivatie is belangrijker!

Dankzij zijn passie voor dans (en natuurlijk door zijn ervaring als docent) weet Francesco zowel de beginnende als meer ervaren tapdanser te boeien. De cursus wordt aangeboden op instap-niveau. Zonder tap(dans)ervaring kun je deelnemen aan de cursus Tapdans. De docent geeft meer ervaren dansers de mogelijkheid om nog uitdagender combinaties en uptempo passen te leren. Ben je een ver gevorderde tapdanser? Neem dan contact op.

Benodigdheden

Voor de cursus tapdans in Enschede zijn tapschoenen of losse taps noodzakelijk. Deze zijn verkrijgbaar bij dansstudio Focus!. Na inschrijving ontvang je een mail met informatie over het aanschaffen van taps en tapschoenen.

Doe mee!

Meld je aan voor de cursus! De cursus gaat van start op donderdag 7 september. Mail naam en leeftijd, dan ontvang je meer informatie.

Inschrijven voor de cursus kan hier. Voor de cursus betaal je € 165,00 voor 10 lessen van 75 minuten elk (in totaal 15 uur les!) inclusief een vrijblijvende proefles. Wil je liever in twee termijnen betalen? Dan bedraagt het cursusgeld € 87,50,- per termijn. Voor cursussen betaal je bij Focus! geen administratiekosten.