Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Cursus Streetdance in Enschede

Bij Streetdance komen de vetste moves van alle “straatstijlen” samen. Het is een dansvorm die op straat is ontwikkeld en bestaat uit veel verschillende funky dansstijlen. Je hebt vast gehoord van Vogueing, popin'&lockin' en natuurlijk  Hiphop. Het is uptempo, met strakke en stoere bewegingen, welke niet passen bij musical- of balletmuziek. In deze danscursus dans je op R&B, HipHop en recente poptrakcs. Het sluit bijna naadloos aan op de Freestyle Jazz en is een perfecte toevoeging.

Streetdance cursus bij Focus!

 

Streetdance v.a. 16 jaar

We gaan terug naar old skool hip hop, poppin’ en locking. Ook leer je nieuwe moves uit de vetste videoclips. Deze bewegingen en een range aan basis passen versmelten we tot één. Iedere les leer je nieuwe moves en werk je aan een vette choreo, op een hoog tempo. Na een goede warming up, kracht- en conditieoefeningen, ben je 75% van de les bezig met dansen! Deze danscursus is een boost voor je conditie en  lichaam. Je zult dansen als nooit tevoren!

De cursus is voor dansers v.a. 16 jaar. Dat wil zeggen dat je in een diverse groep les hebt. Zowel jongeren, jong volwassen als volwassen dansen gezamenlijk. Wij denken dat je komt om lekker te dansen, te genieten en iets te leren. Leeftijd is daarbij ondergeschikt. Motivatie is belangrijker!

Houd je van een uitdaging? Wil je veel dansen? Ontdek jouw groove en doe mee!

Niveau

Heb je vroeger gedanst maar de laatste jaren niet meer? Of ben je een absolute beginner? Geen probleem! Dankzij haar passie voor dans weet Kim zowel beginnende dansers, als dansers die eerder les hebben gevolgd te boeien. Deze cursus wordt aangeboden op instap-niveau. Wanneer blijkt dat je talent hebt of je de aangeboden stof reeds beheerst, zal Kim je de mogelijkheid bieden nog uitdagender combinaties en uptempo moves te leren. De Streetdance cursus voor volwassen beginners is geschikt voor échte beginners, of als opfriscursus.

Waar en wanneer?

De cursus Streetdance bestaat uit een blok van 12 lessen van elk 60 minuten. De lessen worden gegeven in de studio's van Focus! Je vindt Focus! aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede
Je krijgt les van een HBO afgestudeerde dansdocente: Kim Hilderink. Zij zal je met veel enthousiasme de vetste moves leren.
Focus! is een professionele dansschool. Dit betekent dat je danst op verende dansvloeren. Dit beschermt je gewrichten en voorkomt blessures. Wel zo prettig! Over de hele breedte van de zalen is er een spiegelwand. Zo zie je jezelf en de docent altijd!

Data

Gratis proefles3 november
November 10, 17 en 24
December 1, 8, 15 en 22
Januari 12, 19, 26
Februari 2

De lessen zijn iedere vrijdag van 19:00 tot 20:00 uur. Met uitzondering van de Kerstvakantie.

Benodigdheden

Voor de Streetdance cursus in Enschede zijn geen kledingvoorschriften. Wel vragen we je aan een aantal basiszaken te voldoen. Je kleding dient zwart te zijn; niet alleen voor uniformiteit in de groep, maar ook voor de docente. Zo kan ze sneller zien of iedereen binnen de groep de bewegingen hetzelfde uitvoert. Dat maakt dat ze beter kan corrigeren en dat jij meer kunt leren.
Streetdance dans je op (dans)sneakers. Wil je er aan denken dat buitenschoenen niet zijn toegestaan in de danszalen? Ook geven we de voorkeur aan zwarte zolen welke niet afgeven.

Interesse?

Meld je aan voor een proefles! De gratis proefles is woensdag 1 november. Mail naam en leeftijd, dan ontvang je meer informatie.

Inschrijven voor de cursus kan hier. Voor de cursus betaal je € 99,95 voor 11 lessen en één gratis proefles. Wil je liever in twee termijnen betalen? Dan bedraagt het cursusgeld € 55,- per termijn. Voor cursussen betaal je bij Focus! geen administratiekosten.