Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Cursus Peuterdans in Enschede - v.a. 2 jaar

Met verhalen, thema's en muziek prikkelen we jouw peuter's fantasie. Natuurlijk is de eerste les best spannend. Dan mogen papa en mama nog mee kijken. Maar nieuwsgierig en stoer als peuters zijn, gaan we al snel zelf op avontuur. Samen met andere peuters én met de dansjuf. Die neemt ons mee in fantasievolle dansverhalen. Spelenderwijs leren we in de Peuterdanslessen de ruimte ontdekken en gebruiken. Hoe je samen werkt. Wacht op je beurt en het herkennen van verschillende soorten muziek.

Ben je er klaar voor? De danstrein vertrekt op weg naar een nieuw dansavontuur!

Heb jij een peuter die niet stil kan zitten? Volg dan een proefles Peuterdans. Lekker sporten, samen met andere peuters. Zingen, dansen, spelen en leren.  Bewegen is zoveel leuker op muziek!

Peuterdans bij Focus EnschedeDansles voor peuters

In deze cursus ontwikkelen peuters van 2 tot en met 4 jaar de grove motoriek en wordt ritmische en muzikale ontwikkeling gestimuleerd. Samen spelend onderzoeken we op een laagdrempelige manier wat ons lichaam allemaal kan. In grote en kleine bewegingen, verschillende vormen en figuren. Spelenderwijs leren we in de danslessen de ruimte ontdekken en gebruiken. Werken samen met andere kindjes en leren op onze beurt wachten. Met verhalen, thema's en muziek prikkelen we jouw peuter's fantasie.

Samen sporten, spelen, dansen, zingen en ontdekken geeft plezier! Dit is de kern van de cursus Peuterdans.  Peuterdans vormt wel een mooie voorbereiding op de latere danslessen; Kleuterballet en Kleuterdans.

Ik ben groot! Dit kan ik zelf!

Waar en wanneer?

De cursus Peuterdans bestaat uit 7 lessen van elk 45 minuten. De lessen worden binnen in de studio bij Focus gegeven. Je vindt Focus aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede.

De lessen worden verzorgd door Astrid Spit. Op jonge leeftijd is ze begonnen met dansen; jazz ballet, ballroom en latin. Later volgde ze ook lessen klassiek ballet en moderne dans. Met  veel plezier heeft ze jaren op de planken gestaan bij de Hengelose Revue. Lange tijd had ze een wens om les te geven aan de doelgroep die haar ontzettend aanspreekt; de peuters en kleuters. Daarom heeft ze de opleiding tot peuter- en kleuterdans docente gevolgd bij Dingjan te Rotterdam en is ze super blij dat ze bij Focus haar passie aan deze mooie doelgroep over mag brengen.

"Dit is de leukste doelgroep om mee te werken! Je kunt ze op zo'n speelse manier met dans bezig zijn en bewegen. Dat vind ik heerlijk!
Terwijl we dansen leren de kinderen spelenderwijs. Fantastisch toch?"

Data 

We hebben de volgende peuterdans groepen in seizoen 2021-2022:

  • Woensdag 09:45 - 10:30 uur 
  • Woensdag 10:30 - 11:15 uur

Woensdagen: docent Astrid Spit van 09:45 tot 10:30 uur en van 10:30 - 11:15 uur

 

 Vrijblijvende proefles op woensdag 2 februari

Juni

1, 8, 15, 22, 29

Juli

6 & 13

 

 

 

Peuterdans bij Focus Enschede

Benodigdheden

Voor de cursus Peuterdans in Enschede zijn specifieke kledingsvoorschriften. Peuters moeten zich vrij kunnen bewegen tijdens de les. Daarbij is het belangrijk dat ze niet beperkt worden in hun bewegen tijdens de les, fijn zittende kleding raden we aan. Peuters kunnen op sokken of blote voeten de les volgen.

De lessen zijn alleen voor cursisten. Er is momenteel geen wachtruimte voor (bijvoorbeeld) ouders.

Doe mee!

Meld je peuter aan voor een proefles! Mail naam en leeftijd, dan ontvang je meer informatie of plan via onderstaande knop vrijblijvend een proefles.  Instromen kan elk moment, het lesgeld wordt naar rato verrekend.

Inschrijven voor de cursus kan hier. Voor de cursus betaal je €79,95 euro voor 9 lessen. Voor cursussen betaal je bij Focus geen administratiekosten.

Op zoek naar Dreumeslessen vanaf 1,5 jaar? Kijk dan bij de cursus Dreumesdans!