Focus Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Cursus Peuterdans in Enschede

Ik ben groot! Dit kan ik zelf!

Met verhalen, thema's en muziek prikkelen we jouw peuter's fantasie. Natuurlijk is de eerste les best spannend. Dan mogen papa en mama nog mee kijken. Maar stoer als peuters zijn, gaan we vanaf de tweede les zelf op avontuur. Samen met andere peuters én met de dansjuf. Die neemt ons mee in fantasivolle dansverhalen. Zo worden we bewust van wat ons lichaam al kan. In grote en kleine bewegingen. Verschillende vormen en figuren. En met een diversiteit van muziekstijlen. Spelenderwijs leren we in de Peuterdanslessen de ruimte ontdekken en gebruiken. Hoe je samen werkt. Wacht op je beurt en het herkennen van verschillende soorten muziek. Ook in deze lessen wordt er volop gebruik gemaakt van diverse materialen.

Heb jij een peuter die niet stil kan zitten? Volg dan samen een proefles Peuterdans. Lekker bezig zijn, samen met andere peuters (en ouders). Zingen, dansen en spelenderwijs leren.  Bewegen is zoveel leuker op muziek!

Dansles voor peuters

Op een laagdrempelige manier ontwikkelen peuters van 2 tot en met 4 jaar de grove motoriek. We ontdekken ons lijf. Werken samen met andere kindjes. En onze muzikale ontwikkeling wordt gestimuleerd. Met verhalen, thema's en muziek prikkelen we jouw peuter's fantasie. Worden zich bewust van wat hun lichaam al(lemaal) kan. In grote en kleine bewegingen. Verschillende vormen en figuren. En met een diversiteit van muziekstijlen. Spelenderwijs leren we in de danslessen de ruimte ontdekken en gebruiken.

Het draait in de peuterdansles niet om danstechniek. Spelen, dansen, zingen en ontdekken staan centraal.  Peuterdans vormt wel een mooie voorbereiding op de latere danslessen; Kleuterballet en Kleuterdans. Maar, bovenal gaat het om plezier!

Waar en wanneer?

De cursus Peuterdans bestaat uit een blok van 7 lessen van elk 45 minuten. De lessen worden gegeven in de studio's van Focus. Je vindt Focus aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede.  De lessen worden verzorgd door Astrid Spit. Op jonge leeftijd is ze begonnen met dansen; jazz ballet, ballroom en latin. Later volgde ze ook lessen klassiek ballet en moderne dans. Met  veel plezier heeft ze jaren op de planken gestaan bij de Hengelose Revue. Lange tijd had ze een wens om les te geven aan de doelgroep die haar ontzettend aanspreekt; de peuters en kleuters. Daarom heeft ze de opleiding tot peuter- en kleuterdans docente gevolgd bij Dingjan te Rotterdam en is ze super blij dat ze bij Focus haar passie aan deze mooie doelgroep over mag brengen. Op de vrijdag geeft Kim Hilderink de lessen. Na haar studie MBO Aventus dans is ze verder gaan studeren aan ArtEZ en heeft ze haar HBO diploma docent dans gehaald met specialites Jazz, Ballet en Modern. Tijdens de opleiding heeft ze haar fascinatieopdracht over Peuterdans gedaan. "Dit is de leukste doelgroep om mee te werken! Je kunt ze op zo'n speelse manier met dans bezig zijn en bewegen. Dat vind ik heerlijk". In 2019 heeft ze haar diploma Taal- en Rekendans voor kinderen behaald. "Terwijl we dansen leren de kinderen spelenderwijs. Fantastisch toch?" zegt de enthousiaste Kim.

Deze cursussen worden gegeven op de donderdag van 10:15 uur tot 11:00 uur en op vrijdag van 14:45 tot 15:30 uur.

Data

Donderdags 10:15 uur -11 uur, docent Astrid Spit.

 

Gratis proefles op 31 oktober

november 7, 14, 21 en 28
december 5 en 12

 Vrijdags 14:45 uur - 15:30 uur, docent Kim Hilderink.

 

Gratis proefles op 1 november

november 8, 15, 22 en 29
december 6 en 13

 

Benodigdheden

Voor de cursus Peuterdans in Enschede zijn geen kledingvoorschriften. Peuters moeten zich vrij kunnen bewegen in de les. Daarbij zijn een legging en een balletpak of shirt voldoende. Veel peuters vinden het fijn om op blote voeten te dansen. Natuurlijk mag dat ook op sokken of zelfs zachte schoentjes, zoals ballet- of turnschoenen. Gymschoenen raden we af, evenals kleding die afleidt, zoals tutu's.

Doe mee!

Meld je peuter aan voor een proefles! Mail naam en leeftijd, dan ontvang je meer informatie of kom vrijblijvend een proefles volgen.

Inschrijven voor de cursus kan hier. Voor de cursus betaal je € 49,95 voor 7 lessen inclusief een gratis proefles. Voor cursussen betaal je bij Focus geen administratiekosten.

Op zoek naar Dreumeslessen vanaf 1,5 jaar? Kijk dan bij de cursus Dreumesdans!

 

 

 

Dag Dag Begin Eind Les Niveau Leeftijd Docent Studio
do donderdag 10:15 11:00 Peuterdans Alle niveaus 2-4 jaar Astrid Studio 2
vr vrijdag 14:45 15:30 Peuterdans Alle niveaus 2-4 jaar Kim Studio 1
Dag Dag Begin Eind Les Niveau Leeftijd Docent Studio
do donderdag 10:15 11:00 Peuterdans Alle niveaus 2-4 jaar Astrid Studio 2
vr vrijdag 14:45 15:30 Peuterdans Alle niveaus 2-4 jaar Kim Studio 1