Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Hatha Yoga in Enschede

Begin 2019 ontspannen, fit en actief! Maak kennis met Hatha Yoga bij Focus! in Enschede. In een lessenserie op donderdagochtenden maak je jouw lichaam sterk, je geest helder en breng jezelf weer in balans. Zo wordt 2019 jouw jaar!Hatha Yoga bij Focus

Balans

Telkens weer horen we mensen zeggen “dit keer ga ik beter naar mezelf luisteren”. Maar doen we het ook? Nee… Omdat we niet weten waar we naar moeten luisteren. Pas als we de grens over gaan, de consequenties van ziek zijn en blessures ervaren, dan weten we dat we te ver zijn gegaan.

In de cursus Hatha Yoga breng jezelf letterlijk en figuurlijk in balans. Je leert fysieke spanning herkennen en los laten. Werkt met ademtechnieken die je rust geven en je weer in het hier en nu brengen. Creëert een sterk lichaam zodat je met stevig met beide benen op de grond staat.

De les

De cursus wordt aangeboden als een lessenreeks van 10 lessen. In deze serie maak je kennis met yoga. Met Focus! en met de docente: Jacobien van der Heijden.Yoga

De lessen duren zeventig minuten. Daarvan worden de eerste 60 minuten gebruikt voor een reeks spierversterkende houdingen en bewegingen, wat onder andere bestaat uit:

Vanuit zit bewust worden. Staande, actievere bewegingen en oefeningen uit de Hatha en Yin Yoga. Je werkt met strekkingen, draaiingen en evenwichtsoefeningen. Daarna zittende poses (asana’s) en tot slot liggende poses. Er wordt gewerkt met een afwisseling tussen statisch en dynamische houdingen, waarbij rustige en krachtige bewegingen elkaar afwisselen. De focus ligt op ademhaling en het naar binnen keren van het bewustzijn. Soms maken we daarvoor gebruik van aandachts- en ademhalingsoefeningen voor een nog diepere ontspanning.

Stress relief

Om de ervaringen uit de les optimaal op je in te laten werken, sluit de les af met mindfulness-meditatie. Daarmee train je jouw spiergeheugen op hoe voor jou een ontspannen lichaam hoort te voelen.

Yoga is een les waar je bij uitstek leert om te ontstressen. Daarom is er na afloop van de les is de mogelijkheid om met de yogadocente de les na te bespreken en een kop thee te drinken. Zodat je dat lekkere, ontspannen gevoel mee naar huis neemt.

Goed geaardYoga

De lessen zijn niet zweverig. Het doel van Yoga is om met beide benen op de grond te staan en in het hier en nu te zijn. Alleen zo blijf je stressvrij, gezond en helder. De les focust op lichaamskracht. De rest komt daar als vanzelf bij. Je brengt je lichaam letterlijk en figuurlijk in balans door het zoeken naar uitersten. Bijvoorbeeld met een evenwichtsoefening als “de boom”.

De ontspanningsoefeningen leren je het verschil tussen een gespannen en gestresst lichaam te voelen, herkennen en indien nodig aan te passen. Zo ga je 2019 met een actief ontspannen houding in!

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je geen ervaring hebt met yoga. Het is zowel een fysieke training als een mind training.

Waar en wanneer?

De cursus Hatha Yoga bestaat uit een blok van 10 lessen van elk 70 minuten. De lessen worden op donderdagochtend om 09:20 uur gegeven in de studio's van Focus! Je vindt Focus! aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede.  De lessen worden gegeven door een Hatha Yoga docente: Jacobien van der Heijden Zij zal met veel energie en bezieling de lessen verzorgen.

Focus! is een professionele dans- en theater school. Dit betekent dat er verende balletvloeren liggen. Zo kunnen we veilig en zacht springen en worden  lichaam en gewrichten extra beschermd. Er zijn yogablokken, kussens en fleece dekens. Er zijn extra dikke matten, voor mensen met rugklachten.

Data

februari Gratis proefles op 14 februari
februari 28 start cursus
maart 7, 14, 21 en 28
april

4, 11, 18 en 25

mei

9 en 16

Benodigdheden

Voor de cursus Hatha Yoga in Enschede zijn geen kledingvoorschriften. Deelnemers moeten zich vrij kunnen bewegen in de les. Daarbij zijn een legging of joggingbroek en t-shirt voldoende. De les volg je op blote voeten.
Cursisten brengen hun eigen yogamatje mee.

Doe mee!Jacobien

Meld je aan voor een proefles! Op donderdag 14 februari 2019 is er een gratis proefles om 09:20 uur bij dans- en theaterstudio Focus! Aanmelden voor een proefles kan door een mail te sturen via deze pagina.

Inschrijven voor de cursus kan via de button “direct inschrijven” onderaan deze pagina. Voor de cursus betaalt je € 110,- voor 10 lessen inclusief een vrijblijvende proefles. Voor cursussen betaal je bij Focus! geen administratiekosten.

Focus!leden kunnen tot € 60,- korting krijgen op deze cursus!
Houdt daarvoor het nieuws op de website en je mailbox in de gaten!

Veel gestelde vragen

Moet ik er lenig voor zijn?
Nee, de lessen zijn gericht op lichaamskracht en ontspannen. Lenigheid is een cadeautje dat je bij de les (vanzelf) krijgt.

Ik heb een beperking. Kan ik dan mee doen?
De docente biedt iedereen opties en alternatieven voor de oefeningen en poses. Meld je beperking vooraf, zodat de docente je kan adviseren.

Is het intensief?
Het gaat niet om de fysieke prestatie, maar de waarneming en bewustwording van de eigen fysiek. Daarbij biedt de docente altijd alternatieven, om het voor jouw lichaam uitdagend te maken. We gaan uit van en werken met wat mogelijk is. Onderzoeken onze grenzen en proberen deze te verleggen.

Ik ben nog geen 21. Mag ik dan wel meedoen?
Ja natuurlijk ben je van harte welkom om mee te doen. De les is toegankelijk voor iedereen die wil kennis maken met yoga. Daar is leeftijd ondergeschikt aan. Wanneer je nog geen 21 bent kun je niet van on het online inschrijfformulier gebruik maken. Meldt je even bij de receptie!

Kan ik ook op een andere ochtend les volgen?
Met de start van deze cursus pijlen we de animo voor yoga-lessen binnen de dans- en theaterstudio. We hebben al een aantal keren de vraag gekregen naar een les op de woensdagochtend. Bij minimaal 10 deelnemers zullen we ook op de woensdag een groep starten. Laat je het ons weten als je daarin bent geïnteresseerd? Dat mag door een mailtje te sturen via de contactpagina.

Stress relief

"2019 is jouw jaar. Adem, leef en wees jezelf!"