Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Cursus jongensdans in Enschede

Omdat jongens ook willen dansen, maar niet in groep van giebelende meiden, heeft Focus! een unieke les ontwikkeld speciaal voor jongens: Boys Only. De Boys Only les voor jongens vanaf 7 jaar is afgestemd op de denkwijze, cultuur en bewegingsvoorkeur van jongens.

Boys Only!

Jongens zijn super beweeglijk. Ze klimmen, springen, vallen en rollen. Doen tricks die ze zelf verzinnen, of kopiëren tricks van TV. Ze zijn stoer, niet bang en willen hard werken. In de Boys Only lessen weten we wat jongens willen. We dansen op bekende top 40 tracks. Gebruiken de tricks die ze kennen en leren ze nieuwe.
De lessen hebben een technische basis. Dat voorkomt blessures en maakt het mogelijk dat fanatieke dansers op latere leeftijd makkelijk verschillende dansstijlen kunnen leren. Iedere les werken we aan een stoere jongensdans. Daarbij brengen we het geleerde in praktijk; de passen, techniek en tricks voegen we samen tot een coole choreografie! De choreografieën die we leren bevatten o.a. elementen uit Breakdance, Streetdance, Moderne dans, acrobatiek en turnen.

Waar?

De cursus jongensdans bestaat uit een blok van 12 lessen van elk 60 minuten. De lessen worden gegeven in de studio's van Focus! Je vindt Focus! aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede.  Je krijgt les van een professionele docent: Francesco Bekkema.
Focus! is een professionele dansschool. Dit betekent dat je danst op verende balletvloeren. Dit beschermt je gewrichten en voorkomt blessures. Wel zo prettig! Over de hele breedte van de zaal is er een spiegelwand. Zo kun je jezelf én de docent altijd goed zien.

Data

Gratis proefles6 november
November 13, 20, en 27
December 1, 11 en 18
Januari 8, 15, 22, 29
Februari 5 en 12

De lessen zijn iedere maandag van 16:00 tot 17:00 uur.  Met uitzondering van de Kerstvakantie.

Leeftijd & niveau

De cursus Boys Only wordt aangeboden op instap-niveau. Wanneer blijkt dat je talent hebt of je de aangeboden stof reeds beheerst, zal Francesco je de mogelijkheid bieden nog uitdagender combinaties en uptempo oefeningen te leren. 

Benodigdheden

Tijdens het dansen is het belangrijk dat je vrij kunt bewegen. Ook moet de docent goed kunnen zien hoe je jouw lichaam gebruikt. Daarvoor draag je bij voorkeur Jazzkleding. Jazzkleding is verkrijgbaar bij Focus!. Na inschrijving ontvang je een mail met informatie over het aanschaffen van de benodigde outfit. Natuurlijk ben je vrij om je outfit te kopen waar je wilt. Wat je nodig hebt:

  • wit nauw sluitend shirt
  • Zwarte jazzbroek
  • Sokken of jazzschoenen

De les volg je bij op sokken of (zachte) jazzschoenen. Zo voel je goed of je contact houdt met de vloer, hoe je jouw gewicht plaatst en verdeelt. Heb je voldoende grip om niet uit te glijden, maar genoeg speling voor je tricks en turns.

Doe mee!

Meld je aan voor een proefles! De gratis proefles is maandag 6 november. Mail je naam, dan ontvang je meer informatie.

Inschrijven voor de cursus kan hier. Voor de cursus betaal je € 99,95 voor 11 lessen en één gratis proefles. Wil je liever in twee termijnen betalen? Dan bedraagt het cursusgeld € 55,- per termijn. Voor cursussen betaal je bij Focus! geen administratiekosten.

Jongens mét en zonder danservaring kunnen deze les volgen.