Focus! Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)53 - 431 7332 contact@focusstudio.nl https://www.focusstudio.nl/_db/style/logo.png

Cursus Ballet voor beginners in Enschede

Voor wie altijd gedroomd heeft van Ballet is dit de ultieme kans om te starten! In de cursus leer je in korte tijd de basis van klassiek Ballet: houding, techniek, flexibiliteit en (dans)vocabulaire.  Ook wanneer je balletlessen hebt gevolgd en er een tijd uit bent geweest, ben je in deze lessen op de juiste plek om je techniek op te frissen. Na deze cursus kun je de vervolg-cursus doen, of instromen in één van de reguliere danslessen bij Focus!

Klassiek Ballet

Ballet voor volwassenen bij Focus!

Iedere les wordt gewerkt aan correcte houding en techniek. Je start met oefeningen aan de barre. Eerst de basis: plié's, relevé's, tendu's en ronde jambe's om kracht in je voeten, enkels en benen op te bouwen. Deze oefeningen breiden zich wekelijks uit. Aan het einde van de cursus kun je een hele barre-serie zelfstandig uitvoeren, waarbij je bewegingen vloeiend, krachtig maar ook sierlijk ogen. Je balletvocabulaire is dan zo uitgebreid dat je weet wat al deze ballettermen betekenen.

Het laatste deel van de balletles breng je de geleerde techniek in praktijk. In het midden van de zaal en vanuit de diagonaal werk je aan krachtige sprongen, soepele port des bras (armposities en transities) en leer je een korte combinatie of dans. Daarbij wordt ook aandacht geschonken aan presentatie en uitstraling. Plezier staat hierbij voorop! 

Waar en wanneer?

De cursus Ballet voor volwassen beginners bestaat uit een blok van 8 lessen van elk 60 minuten en 2 lessen van elk 90 minuten. De lessen worden gegeven in de studio's van Focus! Je vindt Focus! aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede.  Je krijgt les van een HBO afgestudeerde balletdocente: Kim Hilderink. Zij zal je met veel plezier door de cursus heen gidsen en je een gedegen basis leren in klassiek Ballet.
Focus! is een professionele dansschool. Dit betekent dat je danst op verende balletvloeren. Dit beschermt je gewrichten en voorkomt blessures. Wel zo prettig!

Data

Gratis proefles9 mei
mei 23* en 30*
juni 6, 13, 20 en 27
juli 4, 11 en 18

Op de data met een * worden 90 minuten lessen gegeven. De  lessen zijn iedere woensdag van 18:45 tot 19:45/20:15* uur. 

Niveau

Dankzij haar passie voor dans (en natuurlijk door haar ervaring als docent) weet Kim zowel beginnende Balletdansers, als dansers die eerder Balletles hebben gevolgd te boeien. Deze cursus wordt aangeboden op instap-niveau. Wanneer blijkt dat je talent hebt of je de aangeboden stof reeds beheerst, zal Kim je de mogelijkheid bieden nog uitdagender combinaties en uptempo oefeningen te leren. De cursus Ballet voor volwassen beginners is geschikt voor échte beginners, of als opfriscursus.

Benodigdheden

Voor de cursus Ballet voor volwassen beginners in Enschede is balletkleding gewenst. Zo kan de docente zien of je de juiste spieren gebruikt en voorkom je vervelende blessures. Balletkleding is verkrijgbaar bij dansstudio Focus!. Na inschrijving ontvang je een mail met informatie over het aanschaffen van de benodigde outfit. Natuurlijk ben je vrij om je outfit te kopen waar je wilt. Wat je nodig hebt als vrouw:

  • Zwart balletpak
  • Roze panty
  • Roze balletschoenen

Als man draag je:

  • Zwart balletpak
  • Zwarte (ballet)legging of jazzbroek
  • Zwarte balletschoenen

Natuurlijk mag je tijdens het opwarmen ook een vest, rok en/of beenwarmers dragen. Na de warming-up vragen we je deze uit te doen zodat de docente je lichaam goed kan zien.

Interesse?

Meld je aan voor een proefles! De gratis proefles is woensdag 9 mei. Mail je naam, dan ontvang je meer informatie.

Inschrijven voor de cursus kan hier. Voor de cursus betaal je € 99,95 voor 9 lessen en één gratis proefles. Wil je liever in twee termijnen betalen? Dan bedraagt het cursusgeld € 55,- per termijn. Voor cursussen betaal je bij Focus! geen administratiekosten.